9. kolo
25.10.2014 15:30 CET
4 : 5
(1:2)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - VfB Stuttgart 4:5

Nevídaná gólová přestřelka byla k vidění v Commerzbank-Areně ve Frankfurtu. Na tenhle zápas se určitě bude v Němccku dlouho, dlouho vzpomínat a domácí možná ani nakonec nebude příliš mrzet, že o gól prohráli.

Patrně i z toho důvodu, že na lavičce hostujícího celku seděl Armin Veh, jenž v klubu, ve kterém nyní působí český fotbalista Václav Kadlec, prožil velmi příjemné období své trenérské kariéry. Nicméně od léta vede Stuttgart, s nímž slavil před sedmi lety senzační titul. Jeho svěřenci začali proti Eintrachtu nebojácně a díky Alexandru Maximovi a Christianu Gentnerovi si v úvodu vytvořili dvě solidní šance.

Druhý zmíněný hráč záhy neproměnil ani svou druhou příležitost, nicméně jeho chvíli měly teprve přijít. Když se ovšem vzápětí, konkrétně ve 21. minutě trefil Alexander Madlung, určitě litoval, že si předtím v koncovce nepočínal přesvědčivěji. Jak se tedy zrodila první z celkových devíti branek v tomto úžasném a divácky nesmírně atraktivním zápase?

Inu, po rohovém kopu, který byl prodloužen hlavou jednoho z domácích borců až na zadní tyč, kde před Seferovićem zela odkrytá klec. Švýcarský reprezentant však ukázal, že není zrovna nejlepším hlavičkářem, neboť z metru trefil pouze břevno. Mrzet ho to ale nemuselo dlouho, protože od brankové konstrukce se balon odrazil k na malém vápně číhajícímu Madlungovi, který jej rychle poslal do sítě - 1:0.

Na necelých patnáct minut nastal na stadionu relativní klid. Potom zaúřadovali hráči Stuttgartu. Martin Harnik by stál při svém prvním gólu v ofsajdu, kdyby k němu ovšem míč neodrazil Takashi Inui. Rakouský reprezentant pak kulatý předmět uklidil přesně k pravé tyči - 1:1. Domácí se ještě ani pořádně nerozkoukali, a už sledovali, kterak loví balon Felix Wiedwald ze své branky podruhé.

Sarerer z pravé strany přihrával do vápna, Maxim sice promáchl, ale míč díky tomu doputoval až k nehlídanému Harnikovi, který zvolil obtížnější zakončení přes nohu, ale protože stál na malém vápně a domácí brankář už předtím čekal střelu, mohl se útočící hráč radovat podruhé ve dvou minutách - 1:2.

Šest minut po změně stran si Gentner narazil ve vápně s Maximem, obstřelil Wiedwalda, jenž nahradil Kevina Trappa, a hosté šli do dvoubrankového vedení - 1:3. Příliš dlouho jim ale nevydrželo, protože už za dalších šest minut snížil Alexander Meier. Po nepřehledné situaci ve vápně hostujícího celku z toho nejprve málem byl vlastní gól. Kirschbaum skvěle zasáhl, nicméně míč se odrazil k domácí čtrnáctce, která jej s pořádnou porcí štěstí usměrnila do brány - 2:3.

Orli vycítili, že kořist je už poraněna, takže nehodlali dlouho otálet s dalším přesným zásahem. Ten přišel na pořad dne po čtyřech minutách. Stefan Aigner dostal od Marka Russe výborný balon za obranu, zamířil na vzdálenější tyč a propálil Thorstena Kirschbauma - 3:3. Kdo si v tu chvíli myslel, že šestigólová porce bude konečným přídělem, ten se velice pletl.

Uběhly totiž jenom další čtyři minuty a šílená, mimořádně nepříjemná desetiminutovka ze strany týmu z Bádenska-Württemberska byla dokonána. Střídající Marc Stendera se ujal exekuce volného přímého kopu. Posadil jej přesně na hlavu Alexandra Madlunga, který zkusil svoje štěstí. A vyšlo to, protože Kirschbaum si počínal podobně, jako Harry Kane, když dochytával za Tottenham na White Hart Lane utkání Evropské ligy proti Asterasu Tripolis - 4:3.

Vzhledem k tomu, jakými výkony se letos VfB Stuttgart na bundesligové scéně prezentuje, čekal v Commerzbank-Areně skutečně málokdo, že by po takto heroickém výkonu mohli svěřenci Thomase Schaafa ještě prohrát. Jenže dva slepené góly znovu převážily misky vah na stranu hostujícího celku. Ten první padl v 81. minutě.

Tehdy se už na nepříznivý stav nemohl dívat Timo Werner, neohroženě vletěl s míčem u nohy do pokutového území Frankfurtu a poslal levačkou míč podél pokleknuvšího Wiedwalda - 4:4. Ovšem, jak uvedeno, pořád to ještě nebylo všechno. Po výborně zahraném přímém kopu do mimořádně nebezpečných míst sice domácí brankář předvedl výborné reakce, ale na dorážku z bezprostřední blízkosti už prostě reagovat nešlo. Kapitán celku z města automobilů Christian Gentner tak dal stylově výsledku finální podobu 4:5.

Domácí určitě mohli ve zbývajících cca deseti minutách předvést všelijaké kousky, ale čáru přes rozpočet jim vystavil svým vyloučením Haris Seferović, který nevhodně gestikuloval směrem k pomeznímu rozhodčímu. A to, prosím pěkně, přímo před zraky toho hlavního, pana Christiana Dingerta. Holt nezapře balkánské kořeny. Stuttgart tedy zvítězil a posunul se mimo sestupové pásmo před Borussii Dortmund!

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
bayern987

2:0 2X Meier.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele