21. kolo
14.02.2015 18:30 CET
1 : 0
(0:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Schalke 04 1:0

Eintracht Frankfurt vstřelil jeden jediný gól, který nakonec stačil k vítězství nad Schalke. Thomas Schaaf tak může po jubilejním pětistém bundesligovém utkání v pozici hlavního kouče slavit.

Svěřenci Roberta Di Mattea v předchozích třech jarních kolech pokaždé bodovali, přičemž vždycky dokázali vstřelit jeden gól. Tentokrát se nezmohli ani na něj, tudíž přesná trefa z 64. minuty se stala pro domácí tříbodovou. Nepostaral se o ni však Alexander Meier, jelikož svého kolegu protentokrát zastoupil Lucas Piazón.

Jako první se v dobré pozici ocitnul Christian Fuchs, leč překonat Kevina Trappa se mu kvůli vlastní nešikovnosti nepodařilo. Do konce úvodního dějství ještě zkoušel pozornost domácího brankáře švýcarský reprezentant Tranquillo Barnetta, avšak ani on neuspěl. Frankfurtští se směrem dopředu výrazněji osmělili až po změně stran.

Nejprve se po faulu dožadovali odpískání penalty, ale píšťalka rozhodčího Marka Fritze zůstala němá. Pořádně se ozvala až po hodině hry, když po centru Timothyho Chandlera z pravé strany zamířil hlavou přesně do sítě na malém vápně osamocený Piazón - 1:0. Záhy se mohl o druhý gól postarat Haris Seferović, jenže neuspěl.

V závěrečné pětiminutovce se začali hosté o poznání více snažit, jenže pokusy Jana Kirchhoffa a Erika Maxima Choupo-Motinga se neujaly. Eintracht má tedy po jednadvaceti kolech vyrovnanou bilanci sedmi výher, sedmi remíz a sedmi proher. Schalke okupuje čtvrté místo a chystá se na středeční duel s Realem Madrid v rámci osmifinále Ligy mistrů.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele