27. kolo
04.04.2015 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Hannover 96 2:2

Hannover sice ve Frankfurtu nakonec nevyhrál, remíza 2:2 - poté, co domácí vedli už dvě branky - však pomůže alespoň trochu spravit pocuchané sebevědomí Die Roten, kteří v roce 2015 stále čekají na první tříbodový zářez. Branky Alexandera Madlunga a Stefana Aignera Eintrachtu nestačily, za hosty se prosadili Marcelo a vyrovnávající Didier Ya Konan.

Kouč Hannoveru Tayfun Korkut se v poslední době potýká s kritikou, prezident Martin Kind mu však před dnešním zápasem (opět) vyslovil důvěru a hostující tým vtrhl na hřiště s nebývalým elánem. Ve 14. minutě se do první velké příležitosti dostal Edgar Prib, který se ocitl sám před gólmanem Kevinem Trappem; propálit jej ale nedokázal.

Protože Hannover ovládal hru, nezbývalo domácím než soustředit se na obranu a standardní situace - a přesně takto se také dostali do vedení. Meierův přímý kop sice ještě zlikvidoval brankář Ron-Robert Zieler, další pokus Bastiana Oczipky však už přinesl ovoce: Oczipka nacentroval do vápna na nehlídaného Madlunga, který pohodlně hlavou dopravil míč do sítě.

Deset minut po změně stran to už s hosty začínalo vypadat hodně špatně; jejich obrana opět zaspala, a byla z toho druhá branka. Haris Seferovic se dostal k míči až příliš snadno, nabil Aignerovi před prázdnou bránu, a úspěšnému střelci tak stačilo pouze doklepávat. Jenže Korkut se nevzdával a rychle zareagoval vysláním Jana Schlaudraffa a Miika Albornoze.

Čerstvá krev na hřišti dodala Hannoveru potřebnou sílu k velkému obratu. Ya Konanovu ránu vyrazili domácí obránci na rohový kop, z něhož Hiroši Kiyotake nacentroval na Marcela; toho sice míč trefil šťastně do zad, gól se ale počítal. To se psala 68. minuta. V samém závěru pak tlak hostujícího týmu ještě zesílil a jeho touha po vyrovnání byla zcela evidentní.

Zodpovědnost na sebe nakonec vzal kapitán Lars Stindl, jehož pas na Ya Konana byl naprosto perfektní; africký útočník pohodlně propálil Trappa a otevřel tak svůj sezonní střelecký účet. Sám Stindl mohl dokonce v nastaveném čase výsledek i otočit, radost mu ale zkazil zdvižený praporek pomezního.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele