23. kolo
28.02.2015 18:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - Hamburger SV 2:1

Frankfurt neponechal v důležitém domácím duelu s Hamburkem nic náhodě a díky dvěma brankám Alexandera Meiera zvítězil 2:1. Hosté museli dohrávat v deseti, a to je ještě Meier ušetřil třetí inkasované branky, když v závěru zahodil penalty..

Ani jeden z týmů nevstupoval do zápasu zrovna v oslnivé formě, úvodní minuty však nabídly možná až překvapivě atraktivní fotbal - hrálo se nahoru dolů a první gól visel ve vzduchu od samého začátku. Poprvé zahrozili hosté, konkrétně Arťjoms Rudněvs, jehož sólo z půlky hřiště zlikvidoval gólman Kevin Trapp; na druhé straně se připomněl Stefan Aigner, který však pod tlakem nedokázal přesně vypálit.

Postupem času začal Eintracht přebírat kontrolu a ve 12. minutě šel do vedení: Johan Djourou ve vápně nešikovně fauloval Lucase Piazóna, k nařízenému pokutovému kopu se postavil Meier a vsítil svou patnáctou branku sezony. Otevřený fotbal pokračoval i nadále a Orli mohli navýšit svůj náskok, ani Meier, ani Piazón s Oczipkou však se svými dalekonosnými pokusy neuspěli.

Hamburk se soustředil zejména na boj o střed pole, a nutno dodat, že úspěšně; sehraná defenziva Eintrachtu však držela hosty na uzdě. Až těsně před pauzou se svěřenci Josefa Zinnbauera dočkali zaslouženého vyrovnání - po pěkné týmové akci se k míči dostal Nicolai Müller, prostrčil jej na Stiebera, a s jeho střelou si Trapp poradit nedokázal.

Po změně stran to byli domácí, kdo se viditelně více snažil o tři body; zejména Takashi Inui způsoboval obraně HSV velké problémy. Není proto divu, že byl zapleten i ve třetí brance utkání - na levém křídle na sebe navázal několik soupeřových hráčů, načež se mu podařilo prostrčit míč na Marka Russe. Jeho střela sice byla zblokována, k dorážce se ale za vápnem dostal Meier, který placírkou vrátil Eintrachtu vedení.

Hamburské naděje na body se krátce poté ještě snížily, když byl Ostrzolek po faulu na Aignera vykázán ze hřiště. Nutno dodat, že Zinnbauer se v tuto chvíli rozhodl hrát vabank - Hamburk najednou útočil mnohem odvážněji, což se mu nakonec málem vymstilo. Eintracht totiž pohodlně bránil a útočil z brejků, nicméně přidat třetí trefu se mu nepodařilo. Meier ještě v nastaveném čase opřel další penaltu do břevno, domácím to ale v důsledku vadit nemuselo.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:2 HSV se minulý zápas zvedlo, čekám tři body. Myslím si, že Jiras se prosadí a Rudněvs

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele