16. kolo
17.12.2014 20:00 CET
2 : 2
(1:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - VfL Wolfsburg 2:2

Fotbalisté Dortmundu nedokázali navázat na poslední dva vítězné duely na domácí půdě a tentokráte se rozešli smírně se silným Wolfsburgem po výsledku 2:2. V utkání sice dvakrát vedli, jenže brankou pět minut před koncem nakonec přišli o tříbodový zisk. Domácí celek tak nedokázal opustit sestupové příčky a s patnácti body je stále šestnáctý. Vlci po druhé remíze v řadě za sebou zůstávají na druhém místě o čtyři body před třetím Gladbachem.

Hned od samého začátku se hrálo velmi ofenzivně a Dortmund se mohl dostat do vedení již ve 2. minutě. Po přesném pasu do pokutového území hlavičkoval Pierre Aubameyang jen těsně nad břevno. Ihned na to zahrozil na druhé straně Kevin De Bruyne. Ten po zpětné nahrávce vypálil ze středu pokutového území a brankář Langerak skvěle zasáhl, následně mířil hostující útočník z dorážky mimo branku.

V 8. minutě se vedoucí trefy dočkal Dortmund, když dokázal skórovat Aubameyang. Po krásném sólu Hummelse a následné nahrávce na Cira Immobileho přišel centr na zadní tyč na volného Aubameyanga a ten ve skluzu dopravil míč přesně k pravé tyči. Vlci na sebe nenechali s vyrovnáním čekat dlouho a po půl hodině hry skóroval De Bruyne. Ten z přímého volného kopu z dobrých pětadvaceti metrů prostřelil zeď, a i když si gólman Langerak sáhl na míč, tak ten nakonec skončil za jeho zády.

Do poločasové přestávky ještě jednou zahrozili domácí, když Immobile neuspěl tváří v tvář proti Benagliovi, švýcarský gólman famózně vykopl míč nohou. Po změně stran se po necelých pěti minutách ocitl v obrovské možnosti Perišič, jenžeten nevyužil nádherné kombinace svého týmu a ve stoprocentní příležitosti selhal. O pár minut později vypálil na druhé straně Immobile z hranice pokutového území k pravé tyči, ovšem fantastický Benaglio výborným zákrokem udržel nerozhodný stav.

Po hodině hry znovu zahrozil Immobile, který se rychlým průnikem prodral přes protihráče a zakončil jen o centimetry mimo Benagliovu svatyni. Domácí výběr se dostal znovu do vedení necelou čtvrthodinu před koncem a dočkal se právě nejaktivnější muž na trávníku Immobile. Ten po obrovské chybě Nalda vypálil z osmnácti metrů a jeho tvrdý pokus zapadl přesně k levé tyči, Benaglio byl naprosto bezmocný.

Nicméně Wolfsburg dokázal i na tuto branku odpovědět o necelých deset minut později. Své zaváhání napravil Naldo, který po rohovém kopu vlétl před branku jako uragán a prudkou hlavičkou zamířil přesně - 2:2. Ani jeden celek si ve zbývajících minutách už nic nevypracoval a skóre se tak již nezměnilo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (9)

Přidat komentář
Manau

1.73 na Dortmund?

Reagovat
smazaný uživatel

Ten kurz na Dortmund

Reagovat
smazaný uživatel

Zrovna jsem se chtěl vysmát kurzu na Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

No pěkně palec hore... No ale zítra tam dám asi 2 na Wolfsburg

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

férvé tipovanie bez zmazávania nevýherných zápasov na https://www.facebook.com/pages/Tipy-pre-víťazov/731907863553443?ref=bookmarks

Reagovat
VojtovaChelsea

jen otázka času , kdy to budou mít placený...

Reagovat
smazaný uživatel

Ciro MOTM

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele