9. kolo
25.10.2014 15:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hannover 96 0:1

Nejen špatná forma, Dortmundu se lepí na paty už i smůla. Doma proti Hannoveru byl lepším celkem a zasloužil si bodovat, fantastický výkon brankáře Rona-Roberta Zielera a jediná povedená střela Hiroshi Kiyotakeho však rozhodly jinak. Zatímco v Evropě žlutočerní nadále válí, doma se tak propadli už k sestupovým příčkám..

Ani červená karta pro hostujícího Ceyhuna Gülselama na tom nic nezměnila, takže Dortmund čeká na výhru už šest ligových duelů. Dnes mu nepomohla ani zpevněná obrana - svěřenci Jürgena Kloppa letos ještě v lize neudrželi čisté konto, proti Hannoveru však nasadili zároveň Romana Weidenfellera, Lukasze Piszczeka, Matse Hummelse, Nevena Subotiće a Ilkaye Gündogana. Celá pětice hráčů se sešla na hřišti vůbec poprvé od porážky ve finále Ligy mistrů v květnu 2013.

Přesto si první šanci připsal Hannover, konkrétně Leonardo Bittencourt; jeho rána z deseti metrů však za Weidenfellera neprošla, a Dortmund se rychle ujal iniciativy. K prvnímu zákroku donutil Zielera Mchitarjan, mladý gólman se však skutečně zapotil až u výborné hlavičky Matse Hummelse. Obstál, stejně jako následně při přízemní ráně Marka Reuse.

S přibývajícím časem se tlak Borussie ještě stupňoval a Reusova levačka vyslala na Zielera další varování; mladý reprezentant si vyměnil míč s Aubameyangem a vypálil, tentokrát však mířil příliš vysoko. Aubameyang zareagoval dalším nebezpečným centrem napříč vápnem, hostující obrana však s vypětím všech sil odolala.

Také po změně stran domácí v tlaku pokračovali a zdálo se být pouze otázkou času, než hannoverská obrana povolí; Zieler však byl zkrátka neprůstřelný. A to i ve chvíli, kdy hráči před ním zaváhali, jako debutant Marius Stankevičius při další šanci Reuse. Pro domácí to bylo dokonale frustrující - ať dělali, co dělali, míč za Zielera se jim dostat jednoduše nepodařilo. Hodně dlouho bude na dnešní utkání vzpomínat zejména Reus, proti němuž mladý brankář vytáhl hned tři fantastické zákroky.

A pak přišla dokonale ironická tečka za zpackaným dortmundským večerem - specialista Kiyotake se postavil k rozehrání přímého kopu a nádhernou ránou propálil do té doby nudícího se Weidenfellera. Nečekané vedení Hannover trochu probralo a domácí strážce musel zasahovat proti dalším střelám Kiyotakeho a Joselua, ke změně skóre však už nedošlo. Ani po vyloučení Gülselama, který se vykartoval na smolaři zápasu Reusovi.

Autor: Dominik Zezula / bundesliga.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
penepi

Moje dva jednoznačne najobľúbenejšie celky z BL, no dúfam, že už sa proti 96-kám konečne chytíme.

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

dortmnund sestup letos

Reagovat
smazaný uživatel

Trapáci

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele