16. kolo
16.12.2014 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - SC Freiburg 2:0

Bayern potvrdil v domácím duelu s Freiburgem roli favorita a po výhře 2:0 si upevnil vedení. Skóre otevřel skvělý Arjen Robben, kterého následně na střelecké listině doplnil Thomas Müller..

Pro Robbena šlo o mimořádný večer - vsítil totiž jubilejní stý gól v dresu Bayernu, který má nyní na čele Bundesligy už dvanáctibodový náskok. Nizozemský křídelník je ve vynikající formě, což potvrdil jak naposledy proti Augsburgu, tak i dnes; jeho hlavička z bezprostřední blízkosti poslala favorita ve 41. minutě do vedení. Autorem finální přihrávky byl Franck Ribéry.

Bayern, který dosud v lize neprohrál, navýšil vedení hned tři minuty po obrátce díky Müllerově trefě; vítězství mohlo být ještě vyšší, kdyby Juan Bernat nenastřelil tyč. I tak je však forma Guardiolových svěřenců úchvatná; vyhráli 17 z posledních 20 bundesligových zápasů a málokdo pochybuje o tom, že budou v květnu slavit další titul.

V samém úvodu ještě domácí zahazovali nezvykle velké množství šancí; Müller nejprve hlavičkoval po Ribéryho pasu mimo, a úspěchem neskončil ani jeho další pokus. Krátce poté zkoušel svoje štěstí Robben, jehož dalekonosný halfvolej kýženou vedoucí branku nepřinesl. Hostující gólman Roman Bürki si následně poradil s nebezpečným pokusem Maria Götzeho.

Čtyři minuty před změnou stran však přišel zasloužený průlom - výtečný pas Xabiho Alonsa prodloužil Ribéry na Robbena, jehož povedená hlavička otevřela skóre. Domácí jasně dominovali a Müller mohl ještě do poločasu zvýšit, Bürki se však mezi tyčemi překonával.

Druhý gól Bayernu přišel ve 48. minutě, a opět u toho byl muž zápasu Robben - jeho fenomenální pas našel Bernata, který vypálil na bránu. Střela španělského beka se odrazila od břevna a míč padl do cesty číhajícímu Müllerovi, který jej suverénně hlavou usměrnil do odkryté klece. 2:0.

Monotónní obraz utkání pokračoval i nadále; další Müllerova hlavička, tentokrát po Ribéryho pasu, mířila těsně mimo, zatímco Danteho obral o gól skvělý Burki. Nebýt jeho, byla by prohra hostů mnohem výraznější - švýcarský gólman se vytáhl i proti Bernatově dělovce.

Šanci na snížení skóre pak při ojedinělé šanci hostů zahodil forvard Admir Mehmedi, jehož střela skončila pouze v boční síti; na druhé straně se činil opět Burki, který výtečnými zákroky obral o góly postupně Robbena a Bernata. Bayern tak už třetí trefu nepřidal, mrzet jej to však nemusí; neochvějnou pozici na čele uhájil i po výhře 2:0.

Autor: Dominik Zezula / goal.com

Komentáře (6)

Přidat komentář
patriksimon

5-0

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

3-0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
czech_mira

Proč nehrál Darida?

Reagovat
smazaný uživatel

Burki je fakt dobry brankař

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele