23. kolo
27.02.2015 20:30 CET
4 : 1
(2:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - 1. FC Köln 4:1

Fotbalisté Bayernu Mnichov potvrdili úlohu jasného favorita v domácím prostředí s nováčkem z Kolína a i tentokráte předvedli slušnou gólovou kanonádu, svého protivníka zdolali jasně v poměru 4:1 a ve třech zápasech tak nasázeli neuvěřitelných osmnáct branek. Na čele tabulky si vytvořili jedenáctibodový náskok před druhým Wolfsburgem, hosté z Kolína jsou stále na třináctém místě s pětadvaceti body.

Domácí výběr nakročil k výhře v úvodní desetiminutovce, kdy vedl 2:0. Kolín sice dokázal snížit v závěru prvního poločasu, ovšem po změně stran přidal Bayern ještě dvě branky a velký náskok si následně bez problémů pohlídal. Mnichovský celek se dostal do vedení už ve 3. minutě. Nejprve po teči musel gólman Horn vyrazit míč mířící pod břevno na rohový kop, po jeho zahrání dostal Bayern do vedení navrátilec v základní sestavě Bastian Schweinsteiger.

Po centru Arjena Robbena z levé strany si udělal místo ve středu pokutového území právě německý záložník a hlavou zamířil přímo k pravé tyči, gólman Horn se po balónu natahoval marně. V 10. minutě zvýšil vedení domácího výběru Franck Ribéry. Nejprve se ve vyložené možnosti objevil Robert Lewandowski, který zblízka Horna nepropálil, pak ale míč převzal na hranici pokutového území právě francouzský reprezentant a zamířil po zemi přímo k tyčce.

V dalších minutách tlak domácího výběru opadl a ten se nemohl dostat k žádné výrazné možnosti, naopak hosté ještě vykřesali naději na bodový zisk v 45. minutě. Po nakrátko rozehraném rohovém kopu a následné pohledné přízemní kombinaci přišel centr z pravé strany a nejvýše vyskočil Anthony Ujah, který hlavou uklidil míč k tyči - 2:1.

Po deseti odehraných minutách ve druhém poločase hlavičkoval nebezpečně domácí Thomas Müller, ale z dobré pozice hostující branku netrefil. Nicméně po hodině hry bylo málem vyrovnáno. Po centru z levého křídla tečoval míč z první Ujah, avšak Neuer předvedl skvělý zákrok a vytěsnil balón na rohový kop. Po jeho zahrání pálil velmi nebezpečně Risse, ovšem Neuer i tentokráte dobrým zákrokem svůj výběr podržel.

Bayern se mohl uklidnit v polovině druhého poločasu, kdy jeho třetí branku přidal Robben. Po centru Ribéryho neuspěchal zakončení a umístěnou hlavičkou na vzdálenější tyč do protipohybu Horna rozvlnil síť. Gólový účet zápasu uzavřel čtvrthodiny před koncem Lewandowski, když po rychlém brejku překonal Robben svým padáčkem Horna a polský ostrostřelec doklepl míč na brankové čáře do sítě - 4:1. V poslední možnosti tohoto zápasu se ocitl pět minut před koncem Robben, jeho technický pokus mířící do pravého horního rohu však dokázal Horn famózně vyškrábnout na roh a skóre tohoto duelu se tak již neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (12)

Přidat komentář
patriksimon

7-0

Reagovat
bayern987

Obrana Kolnu bude asi hodně pevná, ale já věřím že ji překonáme, a to hned 4x takže - 4:0!

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

3-0 Robben

Reagovat
smazaný uživatel

Vidim to blbe, snad nedopadneme hur nez Paderborn... Ten posledni zapas s Hannoverem byl dost odstrasujici

Reagovat
smazaný uživatel

*strasidelny samozrejme.

Reagovat
smazaný uživatel

Kde ste pre boha pán redaktor Viktor Sandev prišiel k tým nezmyslom o budúcotýždňovej odvete proti Shaktaru?!?!?!?!? A zároveň kde ste prišiel k tomu nezmyselnému vyjadreniu trénera Guardiolu?!?!?!? Takto neprofesionálny článok plný nezmyslov som už dávno nevidel!!!!!!

Reagovat
cepinzcegamy

plichta šup

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
bayern987

Reagovat
smazaný uživatel

2:0 kolin je vonku silny

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele