25. kolo
13.03.2015 20:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 4:0

Krize Stuttgartu se prohlubuje, Schwaben kupili v BayAréně neskutečné množství individuální chyb, čehož ve formě hrající Bayer čtyřikrát využil. Dvakrát se trefil švýcarský reprezentant Josip Drmić, další góly přidali Wendell a Karim Bellarabi. Leverkusen se tak minimálně do neděle posunu na třetí příčku.

Začátek zápasu nijak nenaznačoval, že by zde měli hosté dopadnout tak špatně. Stuttgart se mohl dokonce v 18. minutě ujat vedení. Wieser na levé straně přihrál pod sebe Ginczekovi, střelu třiadvacetiletého útočníka z bezprostřední blízkosti ovšem fantasticky zlikvidoval brankář Leno a připsal si velmi důležitý zákrok. Pokud by se Stuttgart v této chvíli ujal vedení, vypadalo by utkání zřejmě úplně jinak.

Po půlhodině hry Schwaben jednoznačně předvedli, proč že se nachází na samém chvostu tabulky. Centr z pravé strany odkopl Klein pouze do Niedermaiera, když se pak zadákovi hostů konečně povedlo míč z velkého vápna odvrátit, dávali si jeho spoluhráči tak dlouho přednost, až se balónu zmocnil Brazilec Wendell a skákavou střelou překonal Ulreicha.

Na další branku jsme nemuseli čekat dlouho. Leverkusenu se povedl bleskurychlý přechod do útoku, Hilbert na pravém křídle unikl Sakaiovi, perfektně odcentroval a zcela nehlídaný Josip Drmić mezi třemi obránci Stuttgartu neměl problém zblízka navýšit skóre.

V úvodu druhého dějství mohl přidat třetí trefu Papadopoulos, po rohovém kopu však mířil hlavou těsně vedle a nenavázal tak na svůj střelecký úspěch z předcházejícího zápasu s Paderbornem. Mrzet ho to ale příliš nemuselo. Tři minuty nato si Karim Bellarabi pohrál s nešťastným Sakaiem a křížnou střelou propálil Ulreicha. Japonský levý bek dostal dnes přednost na úkor Adama Hlouška, Huub Stevens v těchto chvílích již věděl, že to nebyl správný tah.

Zanedlouho mohl přidat další gól Korejec Son Heun-min, brankář Sven Ulreich ale tentokráte svůj tým podržel. Navzdory tomu svítila čtverka v kolonce vstřelených branek domácích ještě do 60. minuty. Sakai znovu chyboval, do rozhozené defenzivy hostů vlétl Josip Drmić, bez problémů zaznamenal svůj dnešní druhou přesný zásah a uzavřel skóre na konečných 4:0.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1.0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele