2. kolo
30.08.2014 15:30 CET
4 : 2
(0:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Hertha BSC 4:2

Leverkusen sice v domácím zápase s Herthou dvakrát prohrával, pokaždé však dokázal vyrovnat a nakonec v divoké přestřelce udolal houževnatého soupeře poměrem 4:2. Jeho forma v úvodu sezony tak zůstává i nadále perfektní..

Hosté se dostali do vedení po vlastní brance Tina Jedvaje, což byla také jediná trefa první půle. Chorvatský obránce nicméně v 50. minutě své zaváhání napravil, když vyrovnal na 1:1, a utkání od té doby nabralo úplně jiný spád - ještě než Jedvaj v 66. minutě opustil hřiště, prosadili se třetí brankou v sezoně berlínský Julian Schieber a na domácí straně zkušený obránce Emir Spahić. Vítěznou trefu vsítil čtvrt hodiny před koncem Julian Brandt, v samém závěru pak uzavřel skóre Karim Bellarabi.

Nový kouč Roger Schmidt, který vedení Leverkusenu přesvědčil loňskou famózní sezonou se Salzburgem, tak zatím drží výbornou bilanci - v prvním kole porazil po Bellarabiho rekordně rychlé trefě Dortmund, v předkole Ligy mistrů smetl Kodaň suverénně 4:0 a o body jej nedokázala obrat ani Hertha. Právě branky v úvodech zápasů se staly jakýmsi trademarkem Bayeru, dnes však žádná nepřišla - naopak, ve 24. minutě domácí prohrávali. Po Schieberově pasu z pravé strany si míč srazil do vlastní sítě Jedvaj.

Teprve osmnáctiletý obránce, který v Leverkusenu hostuje z AS Řím, nicméně krátce po změně stran vyrovnal - stačilo zpracovat dobrý pas Gonzala Castra, obejít Runeho Jarsteina a zasunout do sítě. O dalších pět minut později se nicméně skóre měnilo potřetí; hostující Nico Schulz nacentroval zleva, brankář Bernd Leno se dotkl míče, ale nedokázal jej vyrazit, a před Schieberem tak ležel jednoduchý úkol v podobě doklepnutí do prázdné brány.

Favorit odpověděl takřka okamžitě - Hakan Calhanoglu našel z přímého kopu nehlídaného Spahiće, jehož hlavička z bezprostřední blízkosti nedala hostujícímu gólmanovi šanci. Přetahovaná mohla pokračovat v témže duchu, to byl však berlínští museli lépe naložit se svojí další šancí; Schieber však tentokrát přesně vystřelit nedokázal.

Zato na druhé straně se prosadil další mladíček - Julian Brandt, ročník 1996, který přišel na hřiště o poločase místo Heung-Min Sona. Karim Bellarabi si skvěle udělal prostor ke střele a orazítkoval pravou tyč, míč se však odrazil přímo před Brandta, který nezaváhal. Sám Bellarabi následně ještě pojistil vítězství krásným volejem po dalším Calhanogluově pasu.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Werkrider

Odkiaľ zisťujete počet divákov? V oficiálnom zápise zo stretnutia je 27819

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele