31. kolo
02.05.2015 18:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Bayern Mnichov 2:0

Bayern Mnichov ve značně kombinované sestavě nestačil v BayAréně na Leverkusen. O vítězství svěřenců Rogera Schmidta se přičinil Hakan Çalhanoğlu, jenž se parádně trefil z přímého kopu, a Julian Brandt. Bavořané si vypracovali tři stoprocentní gólové příležitosti, recept na překonání výborného Lena ale nenašel.

První nebezpečnou střelou utkání se prezentoval Mario Götze, v současné sestavě největší hrozba pro defenzivu Leverkusenu. Bernd Leno jeho ránu vyrazil trochu nešikovně před sebe, naštěstí pro něj obránci dokázali míč před Pizarrem odvrátit. Na druhé straně se radoval z gólu Stefan Kießling, hlavní rozhodčí ho však pro ofsajd neuznal. Nicméně opakovaný záběr ukázal, že zkušený útočník se v době přihrávky od Çalhanoğlua v postavení mimo hru nenacházel.

Pak přišla největší šance Bayernu v prvním poločase. Götze po perfektním vysunutí postupoval ze strany sám na Lena, kterého obešel a poslal míč do odkryté brány. Těsně před brankovou čárou ovšem dokázal odvrátit balón do bezpečí navrátivší stoper Tin Jedvaj. Slovinský stoper mohl deset minut nato sám skórovat, z malého vápna ale střílel vysoko nad.

Krátce po změně stran mohl otevřít skóre Claudio Pizarro, peruánský forward však sám před Lenem neuspěl a talentovaný gólman si připsal skvělý zákrok. A tak si slovo vzali domácí. K přímému kopu z nějakých dvaceti metrů se postavil Hakan Çalhanoğlu a jednadvacetiletý záložník s tureckými předky potvrdil svou pověst jednoho z nejlepších exekutorů těchto situací a i díky rozestoupené zdi pokořil Neuera.

Čtvrt hodiny před koncem mohl srovnat nejaktivnější hráč Bayernu Mario Götze, tváří v tvář Lenovi dlouho váhal se zakončením, nakonec se rozhodl pro jakýsi lob, se kterým si dobře postavená jednička Leverkusen poradila.

Rozhodnutí přinesla 81. minuta. Karim Bellarabi vybojoval míč na vlastní polovině hřiště, prchl s ním několik desítek metrů, aby pak vynikající průnikovou přihrávkou našel střídajícího Juliana Brandta. Teprve devatenáctiletý ofenzivní fotbalista byl v tu chvíli na hrací ploše zhruba pět minut, když převzal pas od Bellarabiho a tvrdou ranou z hranice šestnáctky na přední tyč překonal Manuela Neuera. O vítězi už nemohlo být pochyb!

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (6)

Přidat komentář
patriksimon

0-1

Reagovat
smazaný uživatel

Tip: X , vybojujeme minimálně boda

Reagovat
smazaný uživatel

Utkání bude ze strany BAYERNU jedna velká taktická příprava na Barcelonu a moc golů nepadne-Guardiola je velkej trenér a vede nejlepší klub planety 0:1 Dokážeme to-musíme-MY JSME BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Že tě to baví furt

Reagovat
johnn

2:1

Reagovat
KingMaster13

a zase Oni prostě lepší tým neporazí Strašně bych chtěl aby Barcu řízli ale to asi nedaj

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele