6. kolo
26.09.2014 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - TSG Hoffenheim 0:0

V páteční předehrávce se podle očekávání hrálo velmi vyrovnaně a na rozdíl od loňských vzájemných střetnutí tentokráte nebyly k vidění gólové hody. Oba výběry měly před tímto zápasem stejně bodů i shodné skóre a dělily se o čtvrté místo, díky bezbrankové remíze si polepšily a prozatím se před ostatními duely 6. kola dělí o druhé místo. Mainz i Hoffenheim vynikaly především v defenzívě a příliš vyložených akcí opravdu k vidění nebylo.

Mírně navrch v celém utkání mělo TSG, nicméně nakonec se branky nedočkalo. Hoffenheim mohl jít do vedení již v 9. minutě, kdy vypálil z hranice pokutového území Modeste, a brankář Karius si s jeho ranou nakonec dokázal poradit. Poté se hrálo spíše ve středu hřiště a další velká šance byla k vidění necelých deset minut před přestávkou. Dostal se do ní Mainz, konkrétně Đuričić, který se ocitl sám před brankářem Baumannem. Jeho zakončení však nebylo úplně šťastně, pokus o padáček totiž strážce TSG přečetl a na konto si připsal velmi dobrý zákrok.

Pět minut po přestávce mohli jít do vedení hosté. Po velkém závaru nejprve pálil aktivní Modeste a poté se po hlavičkované dostal do zakončení Firmino, nicméně brankář Karius byl bez práce. Největší šanci utkání si hosté vypracovali přesně po hodině hry, kdy zvonila konstrukce branky.

Po dalším závaru byl znovu vidět Firmino a svou pumelicí vystrašil brankáře Kariuse, ale nakonec pouze trefil vnější čas tyčky a následoval pouze odkop od branky. V závěrečné dvacetiminutovce začaly oba výběry působit nervózním dojmem a bylo na nich vidět, že nechtějí především inkasovat. Do slibné pozice se dostal v 70. minutě Volland, jenže v poslední možnou chvíli mu míč utekl a bylo tak po šanci.

Deset minut před koncem mohl rozhodnout Firmino, ani v tuto chvíli nemířil přesně a jeho bomba skončila pouze v boční síti. Ve zbývajících minutách nebyla ani jedna branka výrazněji ohrožena a po závěrečném hvizdu tak na tabuli svítila spravedlivá bezbranková remíza. V příštím kole vyzve TSG v domácím prostředí silné Schalke, Mainz zavítá na půdu konkurenčního Gladbachu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele