30. kolo
24.04.2015 20:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Schalke 04 2:0

V předehrávce 30. kola porazila Mohuč Schalke na vlastním stadionu 2:0, což se jim povedlo poprvé po čtyřech letech. O důležité tři body se výraznou měrou přičinil sváteční střelec Stefan Bell, který se dvakrát v krátkém sledu prosadil po rohu Geise. Fotbalisté z Gelsenkirchenu tak čekají na vítězství už šesté utkání v řadě.

Schalke šlo za přerušením své nepříznivé série už od začátku a během úvodní pětiminutovky si Königsblauen vypracovali hned dvě obrovské příležitosti. Skvělými zákroky však svůj tým podržel brankář Karius - nejprve vyrazil křížnou ránu Huntelaara a po následném rohovém kopu reflexivně vyrazil i hlavičku Matipa z bezprostřední blízkosti. Obrana Mohuči nepůsobila nejkompaktněji a zanedlouho střílel neatakovaný Farfán z hranice vápna těsně vedle.

Hosté byli aktivnější a nic na tom nezměnilo ani vynucené střídání již z 12. minuty, kdy pro zranění musel odstoupit středopolař Höger, kterého nahradil Dennis Aogo. Navzdory nadějnému úvodu se ze vstřeleného gólu radovali fotbalisté v červených dresech. Po rohovém kopu Geise se míč od Bungerta odrazil až k Bellovi, jenž z pár metrů propálil Fährmanna.

Tato branka vlila domácím krev do žil. Další akci ještě zlikvidoval včasným vyběhnutím Fährmann, z dalšího rohu už ale šestadvacetiletý gólman inkasoval a nesl na tom taky určitou část viny. Při Geisově centru totiž nejprve udělal pár kroků směrem k balónu, jenže pak si to rozmyslel, zacouval zpět, stoper Stefan Bell předskočil Matipa a podruhé rozradostnil diváky v Coface Aréně.

Ještě do přestávky mohla Mohuč navýšit svůj náskok, talentovaný Johannes Geis je nejen pro svou vytříbenou kopací techniku v hledáčku větších klubů a svoje umění prokázal znovu ve 34. minutě, když se postavil k přímému kopu a Fährmann měl s jeho plavajícím projektil plné ruce práce.

Po změně stran mohlo Schalke brzy snížit. Kolašinac vybojoval míč na levém křídle, předložil ho pod sebe Farfánovi, ten ovšem z hranice pokutového území těsně minul. Svěřenci Roberta Di Mattea potvrzovali svou špatnou formu a vrátit se do zápasu nedokázali. Naopak ještě mohli několikrát inkasovat. Po zaváhání Fährmanna mířil Okazaki před prázdnou brankou pouze do břevna a další kulišárna Geise z přímého kopu pro změnu orazítkovala levou tyč.

Königsblauen byli nejblíže gólu v 88. minutě, když se dalekonosnou ranou do břevna prezentoval střídající Julian Draxler. Na více se už však nezmohli a po tomto kole se mohou propadnout na šestou příčku. Naopak Mohuč by se v závěru sezóny ještě mohla poprat o evropské poháry.

Autor: Michal Kovalčík

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Mám stejný názor 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele