31. kolo
03.05.2015 15:30 CET
1 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hamburger SV 1:2

Hamburger SV v závěru sezony srdnatě bojuje o održení. Znovu těsně vyhrál, tentokráte nad Mohučí a o bod se posunul nad sestupovou zónu.

V prvním poločase byli domácí více na balonu, ovšem ve 33. minutě jako by se hráči zalekli, když si po souboji s van der Vaartem kolumbijský záložník Elkin Soto poranil koleno a musel střídat. Místo něj přišel Yunus Malli, jenž už o čtyři minuty později z hrací plochy sledoval, kterak si kolega Julian Baumgartlinger dává výstavní vlastní gól.

Centr Heiko Westermanna přizvedl zhruba metr od hranice svého pokutového území tak, že v podstatě ukázkově přeloboval Lorise Kariuse - 0:1. Jednadvacetiletý brankář se po změně stran musel činit proti pokusům Pierre-Michela Lassogy a Gojko Kačara. Teprve potom si tým z Coface Areny uvědomil, že je třeba zabrat. Korejec Koo Ja-Cheol nejdříve trefil tyč, ale nedlouho poté už bylo vyrovnáno.

V 76. minutě si do vápna zaběhnul Španěl Jairo a následně poslal pod sebe do ideálního prostoru výbornou přihrávku. Pablo de Blasis si ji nechal procedit mezi nohama, neboť věděl, že spoluhráč Yunus Malli se nachází v ještě lepším postavení, takže nebude mít s přesným zakončením sebemenší potíž - 1:1.

Hosté z přístavního města se však ve své situaci nehodlali s dělbou bodů smířit, ovšem rozuzlení si nechali až na závěr utkání. Gojko Kačar se nejprve poněkud ukopl, jenže zásluhou spoluhráčů se k němu záhy dostal zpět a zpoza pokutového území trefil přesně k pravému dolnímu rohu branky - 1:2. Nutno dodat, že Karius viděl balon až na poslední chvíli.

Hned poté byl vyloučen Daniel Brosinski, ačkoliv nutno dodat, že to byla hodně přísná červená karta. I proto se už srovnat skóre Mohuči nepodařilo. Nicméně k absolutní jistotě záchrany v Bundeslize stačí svěřencům Martina Schmidta, pokud se tedy nechtějí ohlížet na výsledky ostatních zápasů, jedna jediná výhra ve třech zbývajících duelech. O osudu HSV ledacos napoví příští víkend, kdy v Imtech Areně přivítá též sestupem ohrožený Freiburg.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com, kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele