33. kolo
16.05.2015 15:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - 1. FC Köln 2:0

Mohuč sice porazila Köln, ale dá se (ne)směle tvrdit, že oba celky budou s umístěním spokojení, protože je jasné, že pod dvanáctou pozici určitě nespadnou.

Domácí ještě před tímto zápasem neměli stoprocentně jisté setrvání v Bundeslize, takže začali aktivněji. Jako první se ale až po dvaadvaceti minutách osmělil Shinji Okazaki, jenže s jeho pokusem si brankář Thomas Kessler nemusel dělat pražádné starosti. To na druhé straně po zakončení jiného japonského hráče (celkem byli na hrací ploše tři), Yuyy Osaka, mohl Loris Karius děkovat rozhodčím za odpískání ofsajdu.

První gól tedy přišel na pořad odpoledne hned po změně stran. A postarali se o něj výhradně fotbalisté z Asie. Park Joo-Ho zacentroval od levé lajny do vápna, kde nejvýše vyskočil Shinji Okazaki, aby mohl balon sklepnout lépe postavenému Koo Ja-Cheolovi, jenž trefil z hranice malého vápna přesně tam, kam to bylo zapotřebí - 1:0.

Následně se snažil navýšit náskok sám Okazaki, ale svou třináctou branku prozatím nepřidal. Ani Kozli nechtěli zůstat pozadu a prostřednictvím Barda Finneho a Kevina Vogta se pokoušeli o vyrovnání, leč neúspěšně, neboť Loris Karius byl zásadně proti. A jen o několik minut později si svůj zásah proti prvnímu jmenovanému zopakoval, neboť ten druhý tentokráte pálil zcela mimo.

Definitivní pojistka se tedy zrodila až v 83. minutě, když hostující brankář jen vyrazil střelu Pierra Bengtssona. A střídající Jairo, jenž byl v té době na hřiště nějaké dvě minuty, poslal míč placírkou přesně do levého horního rohu brány - 2:0. Více pozoruhodného se toho už v Coface Areně, vlastně i k radosti domácích příznivců, neudálo.

Autor: Tomáš Kordík / soccernet.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele