16. kolo
16.12.2014 20:00 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - 1. FSV Mainz 05 0:0

Fotbalisté Mainzu nedokázali v německé nejvyšší soutěži zvítězit ani ve svém osmém zápase v řadě za sebou a po bezbrankové remíze si odvážejí z Kolína pouze bod. V tabulce se prozatím nacházejí na jedenáctém místě s osmnácti body a sestupovým pozicím se nijak razantně neoddálili. Nováček z Kolína je před svým úterním protivníkem stále o bod a v tabulce je na desáté pozici.

Oba celky se spoléhaly hlavně na precizní defenzívu a příliš vyložených možností k vidění nebylo, lehce navrch měl domácí výběr. Ten skóroval již v osmé minutě po přímém volném kopu z pravé strany, kdy jeden z hráčů Kolína tečoval míč na hranici brankového území ke vzdálenější tyči, jenže branka nemohla být uznána kvůli velmi těsnému ofsajdu. V dalších minutách hrál Kolín aktivněji a ve velmi nudném prvním poločase zahrozil po půl hodině hry.

Gerhardt nejprve pálil z hranice pokutového území jen do obránce, poté se mu míč na kopačku vrátil a jeho rána šla nad hostující svatyni. Obrázek hry se příliš nezměnil ani po přestávce, oba celky měly velké problémy s rozehrávkou a dlouhými centry do pokutového území nemohly uspět. Teprve dvacet minut před koncem se po hezké přízemní kombinaci ocitl v obrovské možnosti Ujah, jenže z dobré pozice těsně minul.

Nicméně ani Mainz nebyl směrem dopředu úplně neškodný a byl blízko důležité brance necelou čtvrthodinu před závěrečným hvizdem, kdy na hranici brankového území osamocený Okazaki orazítkoval pouze břevno. Oba dva gólmani neměli v celém utkání příliš těžkých zákroků, ale jeden z těch náročnějších si připsal Karius v 83. minutě. Po střele z hranice šestnáctky zpoza obránce vytáhl Karius balón fantasticky jednoruč na rohový kop.

Tempo hry se sice v závěru duelu hodně zvýšilo, jenže úplně v posledních minutách nechtěl ani jeden celek inkasovat a diváci se tak gólu nedočkali. V posledním zápase letošního kalendářního roku přivítá Mainz v domácím prostředí mistrovský Bayern a bodový zisk se z tohoto duelu očekávat nedá. Kolín zavítá na půdu druhého Wolfsburgu a i on by musel předvést excelentní výkon, aby neodjížděl s prázdnou.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele