21. kolo
15.02.2014 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

Werder Brémy - Borussia Mönchengladbach 1:1

Ne, Mönchengladbachu vyhrát v Brémách zkrátka není souzeno. Po 23 zápasech bez úspěchu se zdálo, že dnes je konečně onen velký den, ale vyrovnávací trefa Obraniaka z 88. minuty určila konečné skóre na 1:1.

Nutno také dodat, že ačkoliv hosté byli lepším týmem, Brémy si za představení ve druhé půli vyrovnání zasloužily. Manko doháněly už od šesté minuty, kdy se po katastrofální chybě stopera Lukimyi dostal k míči Raffael a svůj sólo nájezd na gólmana Wolfa bez problémů proměnil. Technicky lepší Gladbach působil jistějším dojmem v obraně a hrozil z nebezpečných brejků, avšak bez úspěchu. Brémy kontrovaly dvěma nevyužitými šancemi Petersena (22', 26').

Na druhé straně bylo rušněji - proti Hrgotově střele ze 13 metrů musel heroicky zasahovat bránící Ignjovski (37'), jinak však hostující ofenziva představovala spíše platonický tlak. Petersen mohl ve 42. minutě vyrovnat, ale ter Stegen jeho střelu zneškodnil.

Do druhé půle vyběhl Werder jako vyměněný a Borussia se musela bránit jeho ofenzivní smršti - do zajímavých situací se dostali postupně Junuzović (51'), Caldirola (53'), Obraniak (54') a dvakrát také nešťastný Petersen (51', 56'). Pro samé útočení však domácí tým trochu zapomínal na defenzivu, což musel v 57. minutě řešit skvělým zákrokem Wolf.

Po této sérii šancí se hra trochu uklidnila a Gladbach měl opět mírně navrch, zlepšení ve finální fázi však nepřicházelo: v 78. minutě narazil Raffael na bránícího Junuzoviće, o osm minut později se sice Kruseho pas dostal až ke Stranzlovi, ten však v palebné pozici na zadní tyči uklouzl a míč netrefil. A Werderu se podařilo tuto laxnost potrestat - dvě minuty před koncem základní hrací se Obraniak obtočil kolem míče a levačkou vymetl pravý roh ter Stegenovy brány. Gladbach mohl ještě okamžitě zareagovat, ale proti Krusemu se s fantastickým zákrokem vytáhl Wolf.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
Sw!fty

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele