20. kolo
08.02.2014 15:30 CET
1 : 5
(0:2)

Reportáž

Dortmund zavzpomínal na staré časy a nadělil Werderu bůra

Naprosto jednoznačná podívaná byla k vidění na Weserstadionu, kde neškodný domácí tým nedokázal zachytávat rychlé kombinační akce BVB, které si tak bez větších potíží zapisuje nesmírně cenné body.

Hned od úvodního výkopu se začala naplňovat předzápasová slova Jürgena Kloppa, který si byl dobře vědomý, že jeho svěřenci na severu Německa rozhodně nedostanou nic zadarmo. Werder začal aktivně a snažil se hrát směrem dopředu, čímž si držel Borussii od těla. Mnoho zajímavých situací však úvodní dvacetiminutovka nenabídla, hrálo se od vápna k vápnu.

První nebezpečnou střelu vyslal Reus, trefil ale jen dobře postaveného Lukimyu. O chvíli později se však hostující družina přece jen dočkala: Lewandowski si udělal ve vápně prostor a následně přízemní ranou otevřel skóre - 0:1! Prakticky vzápětí mohl po centru Obraniaka srovnat krok di Santo, argentinský útočník ale zacílil jen do nachystaného Weidenfellera.

S přicházejícím koncem prvního dějství mělo BVB stále větší a větší územní převahu, kterou mohl po rychlé kombinační akci zužitkovat Mchitarjan, kterému vracel Aubameyang, bývalá opora doněckého Šachtaru však nedokázala usměrnit kulatý nesmysl mezi tři tyče! Mrzet to však Mchitarjana nemuselo, neboť zanedlouho si udělal pověstný "dobrý den" hned z několika bránících hráčů a povedenou křižnou střelou podruhé nachytal nešťastného Wolfa - 0:2.

Ve stejném duchu se pokračovalo i po obrátce. Zelenobílí sice chtěli s nepříznivým stavem něco udělat, ovšem nestihli se vůbec dostat ke slovu. Naopak Reus od rohového praporku posadil mičudu na hlavu Friedricha, jenž byl poprvé od Nového roku na hřišti, který pohodlně upravil na 0:3. Další nadějně vyhlížející možnost měl Lewandowski, polský kanonýr ale tentokráte neuspěl. To platilo na opačném konci hřiště i pro Obraniaka, jenž ze standardky napálil pouze nachystanou zeď. Jinak se však hrálo výhradně před brankou SVW, které bylo naprosto z role.

Povedenou dalekonosnou ránu vyslal Piczczek, jenž se vrátil do základní sestavy, ovšem zamířil jen do břevna brémské svatyně! Krátce po hodině hry ovšem byla k vidění další oku lahodící akce Borussie, na jejímž konci Reus chytře patičkou vrátil pod sebe na Mchitarjana, který střelou ke vzdálenější tyči bez problému zvýšil již na 0:4. Když už mohl z ojedinělé šance odpovědět čerstvě příchozí Petersen, dobře vyběhnuvší strážce dortmundské branky byl na místě.

Čerstvý "vítr" přinesl do ofenzivy přístavního celku Martin Kobylanski (nahradil Eljera Eliu), ani jemu se však na Weidenfellera vyzrát nepodařilo! Pět minut před závěrečným hvizdem tak Hofmann skvělým pasem oslovil za obranou nabíhajícího Lewandowskiho, který se zbavil Wolfa a přes Prödla, jenž stál na brankové čáře, završil potupného bůra - 0:5! Brémy se nakonec přece jen dočkaly alespoň čestného úspěchu, který si zapsal debutující Aycicek - 1:5.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3 ...jinak už přestanu na vás sázet

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

tip 2:1

Reagovat
HonzaKoller

4:0 vole

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele