7. kolo
29.09.2013 15:30 CET
3 : 3
(2:1)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FC Norimberk 3:3

Pořádně napínavý zápas byl k vidění v Brémách - domácí vedli už 2:0, ale nakonec se museli spokojit pouze s bodem za remízu 3:3.

Werderu přitom trvalo pouze osm minut, než se poprvé dostal do vedení prostřednictvím vlastní branky Berkaye Dabanliho; skóre následně zvyšoval Eljero Elia, kterému se povedlo zapsat se na střeleckou listinu po dlouhých 3361 (!) minutách. Pro Norimberk tak byl klíčový fakt, že Hiroshi Kiyotake dokázal snížit ještě do přestávky; klasický "gól do šatny" hosty nakopl a v 53. minutě Josip Drmic vyrovnal na 2:2. Po 66 minutách vrátil Werderu vedení Elia, ale následná branka Adama Hlouška rozhodla o konečné dělbě bodů.

Ne snad, že by podobný výsledek byl nějakým šokem - Der Club je remízovým specialistou, jeden bod si odnesl už z pátého letošního utkání (z celkových sedmi) - zpočátku to však vypadalo, že ve slušné formě hrající Brémy svému soupeři žádnou rebelii nepovolí, a povzbuzeny vítězstvím z derby proti Hamburku nastoupily do utkání s pořádnou vervou. To se brzy vyplatilo - Santiago García, letní posila z Palerma, vyslal do vápna prudký centr, který se odrazil od Dabanliho na bližší tyč tak nešťastně, že brankář Raphaël Schafer nestačil zareagovat.

Domácí pokračovali v útočení a Schäfer musel zasahovat proti Huntově střele z úhlu (dorážet se snažil ještě Nils Petersen, leč neúspěšně). Druhý gól visel ve vzduchu, že to však bude Elia, kdo vedení Werderu potvrdí, překvapilo asi všechny diváky - nizozemský křídelník skóroval v bundeslize poprvé od roku 2010 (tehdy ještě v dresu Hamburku). Šlo o poměrně jednoduchou akci - Hunt nacentroval, Elia si skvěle naběhl a pohotově uklidil míč do pravého horního rohu.

Za tohoto stavu vypadal Norimberk odepsaně, to by však bylo chybou; Norimberk vrátil do hry Kiyotake, který po přihrávce Hlouška zblízka napálil míč pod břevno, a atraktivita pro druhý poločas tak byla zajištěna. Hostující kouč vyslal na hřiště Drmice za Essweina, což se ukázalo jako mistrovský tah - už jeho rána z otočky z 49. minuty smrděla gólem, a o čtyři minuty později už se jedenadvacetiletý Švýcar prosadil poté, co na zadní tyči obelstil brankáře Sebastiana Mielitze a v pádu poslal Pekhartův pas za jeho záda.

Začínalo se tedy znovu od nuly, a Brémy, šokované nečekaným vývojem utkání, ukázaly, že umí ve správnou chvíli zabrat. Po vyrovnání aktivita z jejich strany výrazně vzrostla, což vyústilo ve třetí gól - hostující obrana nedokázala po rohovém kopu odklidit míč do bezpečí, ten se nějakých dvacet metrů od brány dostal k Eliovi, a nizozemský forvard jej uklidil k levé tyči Schäferovy klece. Vítězství však, i přes snahu, nebylo ve vyrovnaném zápase Werderu dáno, jelikož v 70. minutě, pouhé čtyři minuty po Eliově druhé brance, přišlo další vyrovnání.

Tentokrát si asistenci připsal Kiyotake, jehož pas našel pohotově nabíhajícího Hlouška, který se už nemýlil. Česká stopa mohla být v zápase dokonce výraznější, kdyby byl Tomáš Pekhart hlavičkoval před Mielitzem jen o něco přesněji; takhle se domácí gólman mohl blýsknout reflexivním zákrokem. Drmićova rána dokonce trefila břevno, avšak hosté, kteří v závěru notně pookřáli a hnali se za první bundesligovou výhrou v sezoně, už čtvrtou branku nepřidali.

Autor: Dominik Zezula / soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
naheCZ

Hloušek se nám dostává do formy

Reagovat
smazaný uživatel

Hlousek po roku a pul zraneni 2 kousky, procn ee

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele