4. kolo
31.08.2013 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2:0

Lepší produktivita nakonec vynesla Wolfsburgu výhru i v druhém domácím zápase; Hertha naopak po vynikajícím startu do sezony poprvé zaváhala a zůstává na hranici sedmi bodů. Vlci jich mají na kontě šest.

Domácí lodivod Dieter Hecking udělal oproti minulé porážce v Mainzu jedinou změnu, a to ještě vynucenou; suspendovaného Luize Gustava nahradil ve středu pole Jan Polák. Jeho protějšek Jos Luhukay vyslal do hry tutéž jedenáctku, která naposledy slavila nejtěsnější jednogólové vítězství nad Hamburgem.

Utkání začali aktivněji hosté a Allagui opřel z hranice malého vápna svoji střelu po Ben-Hatirově pasu těsně vedle. To se stalo po dvou minutách hry, a na dlouhou dobu šlo také o poslední zaznamenáníhodnou šanci - Wolfsburg sice požíval herní převahy, ale pečlivě bránící hosté mu nic nedovolili a sami naopak hledali skulinky k možným brejkům.

Jestliže Heckingův tým doposud trápila především nevyrovnanost výkonů, dnes byl problém jinde - vysoké procento držení míče s sebou přinášelo herní sterilitu, Vlci řešili postupné útoky předvídatelně a jejich statický výkon nezpůsoboval Hertě mnoho potíží. Rozruch přinesla až avizovaná ruka Hosogaie, avšak píšťalka sudího Roberta Hartmanna zůstala němá.

Ve 24. minutě pálil zdálky neúspěšně hostující Lustenberger, a po půlhodině nebezpečně hlavičkoval Ramos; spíše než měnící se rozložení sil to však potvrzovalo stávající obraz hry, kdy Wolfsburg platonicky tlačil a Hertha útočila zezadu. Ve 33. minutě mohl optickou převahu vlků zúročit Perišić, ale jeho hlavička mířila mimo; jen o pár vteřin později pak podobným způsobem neuspěl Diego.

Diváci ve Volkswagen Areně si tak museli počkat na pověstný gól do šatny - a přišly hned dva. Nejprve ve 43. minutě dobře zapracoval Naldo, který poslal míč za obranu na Oliće, jehož pohotová střela zapadla za Kraftova záda; druhý gól inkasovala Stará dáma v nastavení, když Brooks nezvládl situaci a nechal se ve vápně předběhnout Diegem. Hostující obránce tak musel zatáhnout za záchrannou brzdu, brazilský špílmachr šel k zemi a verdikt rozhodčího byl nekompromisní: penalta! K ní se postavil sám postižený a zvýšil skóre na 2:0.

Hertha mohla po tomto kontroverzním rozhodnutí cítit určitou křivdu, avšak Wolfsburg dělal i po přestávce vše pro to, aby si svoji výhru plně zasloužil; aktivní Diego však nedokázal hlavou usměrnit Kooův centr do sítě. Olićovu šanci zase na poslední chvíli zneškodnil Lustenberger.

Za tohoto stavu už Vlci pohodlně ovládali hru a Hertha měla problémy dostávat se do střeleckých pozic; svoji úlohu v tom sehrála i nepřesná hra. Staré dámě trvalo vlastně celý poločas, než se sama dostala do zajímavé šance - zatímco Wolfsburg i nadále hrozil (přímý kop Rodrígueze v 79. minutě, šance Vierinhy v 86.), hosté čekali až do nastaveného času, kdy se v obrovské šanci ocitl Ramos. Ani dva pokusy v ideální pozici však kolumbijskému střelci ke gólu nestačily.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
bafpasak

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele