22. kolo
22.02.2014 18:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Wolfsburg porazil Bayer a dostává se na dostřel vytoužené LM

Fanoušci automobilového týmu mohou být na své oblíbence náležitě pyšní, neboť VfL dokázalo ve Volkswagen Areně udolat silný Leverkusen, čímž se opět přiblížilo na pouhé dva bodíky k příčkám zaručující účast mezi evropskou smetánkou.

Úvodní čtvrthodina byla z obou stran víceméně "oťukávací", Vlci se sice snažili diktovat tempo hry, ovšem pozorná defenziva Bayeru si držela soupeře na distanc. Hned z první vážnější akce však udeřilo: Perišić ve vápně oslovil Dosta, který snadno zakončil - 1:0. Taktickým šachům byl rázem konec. Reakce Farmaceutiků na sebe nenechala dlouho čekat, ovšem Kießling, Bender ani Boenisch své možnosti nevyužili. Těsně před pauzou ale vyrovnal Sam na 1:1.

Také druhých čtyřicet pět minut začalo hodně opatrně, znovu ale zatažená stavidla otevřel rychlý úder VfL. Tentokráte Naldo rozehrál volný přímý kop, odražený míč od zdi poslal do šestnáctky Olić a Luiz Gustavo z malého vápna pohodlně zvýšil náskok die Wölfe na 2:1.

Dvacet minut před koncem řádné hrací doby však bylo pro Bayer ještě hůře: Caligiuri si proti Hilbertovi ve vápně počínal chytře, zkušený bek ho přesto nedovoleně atakoval, což rozhodčí Kinhöfer odměnil pokutovým kopem! Ten si vzal na starost už tradiční exekutor Rodríguez, Leno sice směr jeho střely vystihl, dokonce ránu vyrazil, avšak mičuda se následně vrátila ke kopačkám švýcarského reprezentanta, který upravil na 3:1. Leverkusen se ani po tomto momentu nevzdával, ale Boenisch, Reinartz, Toprak a opakovaně Kießling své šance nezužitkovali.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
johnn

3:1 leverkusen

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele