14. kolo
30.11.2013 15:30 CET
4 : 4
(2:2)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Werder Brémy 4:4

Tak tohle byla pořádná divočina! Utkání Hoffenheimu s Werderem mělo vše, co by si nezávislý divák mohl žádat - osm branek, dva comebacky, tři penalty, střídání gólmanů, sedm žlutých karet. TSG dvakrát vedlo hned o dvě branky, Werder dokázal pokaždé vyrovnat.

Nepřekvapí proto, že se na hřišti děly velké věci prakticky od úvodního hvizdu - oba soupeři na sebe "vlítli" ve vysokém tempu, nicméně byli to domácí, kdo diktoval obraz hry. Jejich postupné kombinační útoky měly hlavu a patu a Gisdolovým svěřencům se dařilo sériemi krátkých přihrávek dostávat do zajímavých situací - Wolf, který v hostující bráně nahradil chybujícího Mielitze a odbyl si svůj bundesligový debut, byl na nohou hned v 5. minutě, kdy musel skvělým reflexem likvidovat šanci Firmina, a o čtyři minuty později nepochodil ani Schipplock, který protančil kolem dvou obránců a z dobré pozice pálil nad.

Zvyšující se tlak TSG začal být pro Brémy brzo nesnesitelným. Proti první Vollandově šanci ještě Wolf zakročil, ale když tentýž hráč upadl ve vápně po souboji s Garciou, rozhodčí Stark po krátké úvaze ukázal na bílý puntík. Salihović proměnil penaltu suverénní nízkou střelou k levé tyči. Vybuzený Werder se snažil o okamžitou odpověď, a pár desítek vteřin nato zaznamenal svou první (a jedinou) šanci první půle - Hunt pálil z ostrého úhlu, ale Casteels ukázal dobrý reflex.

Jinak se však neslo první dějství čistě v domácí režii; hostům se nedařilo zakládat útoky, a už v 18. minutě přišel další, opět penaltový trest. Tentokrát byl na vině Makiadi, který se pustil do sprinterského souboje s Polanskim, načež se domácí hráč po lehkém kontaktu poroučel k zemi. Wolfgang Stark byl opět nekompromisní, a Salihović si tak připsal svoji druhou trefu v zápase.

Bosenský záložník mohl skórovat i ze hry, ale ani jedna z jeho dvou šancí (25', 32') k úspěchu nevedla; nepochodili ani Firmino (29') a Schipplock (39'). Brémská defenziva vůbec nefungovala, hosté pouze sbírali žluté karty. Až krátce před pauzou se Duttův tým osmělil a Schipplock musel řešit Huntův přímý kop obranným blokem, při němž zasáhnul míč rukou. Ke třetí penaltě v zápase se postavil sám Hunt a snížil na 1:2. To však nebylo vše - pár vteřin poté se Werderu podařilo dokonce vyrovnat: Hunt v hraničním ofsajdovém postavení vyslal směrem k Casteelsovi přízemní pas, ale belgický gólman jej nepochopitelně propustil mezi nohama, takže Eliovi stačilo dorážet do prázdné brány.

Povzbuzený Werder nastoupil do druhé půle s Nilsem Petersenem na místě Elii, ale odpověď TSG byla okamžitá - ani ne deset minut po opětovném rozehrání měli domácí dvoubrankový náskok zpátky. Nejprve Salihović nacentroval na malé vápno, kde se od svých strážců odpoutal Volland a přesnou hlavičkou stanovil skóre na 3:2, poté dostal spoustu místa na levém křídle Herdling, probil se k vápnu a famózní ránou z osmnácti metrů do šibenice propálil Wolfa počtvrté.

Spoustu týmů by taková situace položila; ne však Brémy. Šílený zápas pokračoval situací z 59. minuty: hoffenheimská obrana nedokázala ve vápně odstínit vysoký míč, k němu se dostal Petersen a pěkným pasem našel Fritze, který hlavičkou vrátil balon střídajícímu forvardovi, jehož střele z bezprostřední blízkosti nestálo už nic v cestě. 4:3!

Sedm branek po hodině hry vyčerpalo oba týmy natolik, že tempo zápasu (logicky) výrazně pokleslo. Hoffenheim byl i nadále nebezpečnější, avšak Werder si dával dobrý pozor, šikovně kouskoval hru a čekal na příležitost. Teprve těsně před závěrečným hvizdem se utkání znovu rozjelo - Brémy začaly tlačit na vyrovnání, a v nastaveném čase se jim to povedlo. Petersena z pěti metrů ještě vychytal Casteels, ale z následujícího rohu se míč dostal až k Barfredemu, jehož rána ze čtrnácti metrů propálila vše, co jí stálo v cestě. 4:4.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele