34. kolo
10.05.2014 15:30 CET
4 : 1
(2:0)

Reportáž

Schalke 04 - 1. FC Norimberk 4:1

Schalke potřebovalo k jistotě přímého postupu do Ligy mistrů získat doma proti Norimberku alespoň bod, nakonec si ale prestižní třetí příčku pojistilo suverénní kanonádou. Zatímco tedy v Gelsenkirchenu slaví, hosté se po prohře 1:4 s Bundesligou minimálně na rok loučí.

Je tak trochu symbolické, že alespoň korigující branku - která přišla za stavu 0:3 až v nastavení - vsítil právě Josip Drmić; tento švýcarský útočník byl totiž letos tím, kdo držel naděje Norimberku na záchranu až do samého konce. Dá se očekávat, že se o jeho služby v létě strhne velký boj. Domácí si vybudovali po brankách Matipa s Neustädterem pohodlné vedení už do poločasu, na 3:0 pak zvyšoval Draxler a v samém závěru na konečných 4:1 upravil Obasi.

Der Klub sestupuje z bundesligy už poosmé ve své historii - to je absolutní německý rekord. Pověst jakéhosi jo-jo klubu se s Norimberkem táhne už opravdu dlouho a Drmić a spol. byli tentokrát odhodláni další podobné zklamání nepřipustit; od začátku však měli výrazně ztíženou situaci díky zranění a karetním trestům několika opor. Ani Schalke rozhodně nenastoupilo kompletní, kvalitativní rozdíl však byl na hřišti vidět takřka okamžitě.

Norimberské naděje se vlastně rozplynuly už po šesti minutách - tehdy totiž sebevědomě hrající Königsblauen otevřeli skóre. Rohový kop zahrál Max Meyer, jeden z členů širší německé nominace na mistrovství světa, a na bližší tyči poslal hlavou míč do sítě Joël Matip. Na 2:0 mohl následně zvyšoval (opět hlavou) Ádám Szálai, dobrý centr Hooglanda však neproměnil, když mířil přímo na Patricka Rakovského. Na druhé straně se málem o velké pozdvižení postaral Martin Angha, jehož centr nečekaně prolétl až k bráně a orazítkoval zadní tyč.

To však byla vlastně náhodná situace; Norimberk byl jinak na hřišti prakticky neškodný. Definitivní štempl jeho sestupu viděli diváci ve 45. minutě, kdy Schalke navýšilo vedení klasickým gólem do šatny: Neustädter si narovnal míč a placírkou suverénně propálil hostujícího gólmana. A bylo hotovo - s dvoubrankovým mankem už Norimberk nemohl udělat zhola nic, a v podstatě se tak pouze čekalo na to, jestli Schalke ještě pojistí výhru další trefou.

Meyerovi se to ještě nepovedlo, mladý záložník trefil pouze brankovou konstrukci, ale Draxlerova rána z okraje vápna už do sítě zapadla. Po uplynutí 90 minut ještě vyzbyl čas na dvě kosmetické úpravy skóre v podání Drmićova zakončení do prázdné po Anghově pasu (míč mu na kopačky postrčil sám Fährmann) a Obasiho finální tečky. V tu chvíli už však na konečném skóre ani tak nezáleželo..

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

Schalke by to mohlo pustit.. 1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Taky si myslím

Reagovat
smazaný uživatel

posledni zapas pred domacimi fanousky se nepousti

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:1

Reagovat
bayern987

Skoro...

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele