5. kolo
13.09.2013 20:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - VfB Stuttgart 0:1

Fotbalisté Herthy neodčinili poslední porážku ve Wolfsburgu a po skvělém startu po návratu do nejvyšší soutěže podruhé za sebou prohráli. Hosté naopak po třech úvodních porážkách podruhé za sebou zvítězili a pod novým koučem Schneiderem začínají vzkvétat. O vítězství Stuttgartu rozhodl necelých pět minut po přestávce Christian Gentner a domácí k vítězství nedotlačilo ani více jak pětačtyřicetitisícové publikum na Olympijském stadionu.

V úvodní čtvrthodině nic zajímavého k vidění nebylo a první střelecký pokus se zrodil až po necelých dvaceti minutách hry. Po autovém vhazování a následné narážečce se k střele z vápna dostal Änis Ben Hatira, nicméně jeho tvrdý pokus dokázal dobře postavený brankář Sven Ulreich vyrazit na roh. Po jeho rozehrání Ben Hatira skvěle narazil míč do vápna Ronnymu, ten ovšem hostující branku hodně přestřelil.

Hertha v prvním poločase měla častěji míč ve své moci a kombinovala na své polovině, její dobré akce skvěle zastavovala obrana Stuttgartu. Hosté začali tlačit v závěrečné pětiminutovce prvního dějství. Po přímém volném kopu Alexandra Maxima z pravé strany hlavičkoval Gentner, jenže brankář Thomas Kraft dokázal míč akrobaticky jednoruč vyrazit nad horní tyčku.

Gentner se přeci jen dočkal ve 49. minutě a znovu u toho byl Maxim. Ten rozehrál rohový kop z levé strany na přední tyč a Gentner nikým neatakován skvěle přehodil brankáře Krafta, míč zapadl přesně ke vzdálenější tyči. Domácí mohli vyrovnat o čtyři minuty později. Po krásné narážečce za obranu se k balónu probojoval Adrián Ramos a utekl na levé straně vápna, po jeho skvělé přihrávce však Ulreicha nedokázal v tváří tvář překonat Per Skjelbred.

Domácí stupňovali tlak a měli velké šance i nadále. Po hodině hry se do jedné z nich dostal Hajime Hosogai po další skvělé narážečce, Ulreich i tentokráte zasáhl brilantně. O pár minut později zahrozil Ronny, po jeho centru hlavičkoval John Anthony Brooks těsně vedle pravé tyče. Stejný hráč hlavičkoval v 68. minutě podruhé velmi nebezpečně po rohovém kopu, Ulreich se však znovu vytasil s excelentním zákrokem.

Domácím se čas krátil a byli stále ve větší křeči, ve druhé nastavené minutě spálil obrovskou příležitost na vyrovnání slovenský obránce Peter Pekarík. Adrián Ramos se nádherně uvolnil přes dva spoluhráče a poslal nadýchaný pas do vápna, jenže Pekarík osamocen před Ulreichem míč minul a Stuttgart tak především díky svému gólmanovi vybojoval velmi cenné tři body.

Autor: Viktor Sandev / eurofotbal.cz

Komentáře (5)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

vydřené vítězství 1:0, HA HO HE!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
hradec

Hertha Berlín SC 2:1 VfB Stuttgart

Ofenzivní fotbal s těsným vyústěním.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele