13. kolo
23.11.2013 15:30 CET
0 : 1
(0:1)

Reportáž

Leverkusen dokázal po šesti letech vyhrát na půdě Herthy

Spanilá jízda Leverkusenu napsala další kapitolu na berlínském Olympiastadionu, kde Bayer sice nebyl nikterak lepším týmem, ovšem přesto přese všechno si zásluhou Stefana Kießlinga odváží ze hřiště Herthy těsnou výhru.

Pro Bayer začal duel tím nejhorším možným způsobem, když hned ve čtvrté minutě musel, kvůli zranění stehenního svalu, ze hřiště tahoun Sidney Sam, jehož nahradil o poznání defenzivněji laděný Jens Hegeler. Jinak to od samého rozjezdu byla Stará dáma, kdo působil jistějším dojmem, ale s výjimkou standardních situací, které Skjelbred nezahrával zrovna přesvědčivě, Hertha výraznější příležitost neměla. Farmaceutikům pro změnu vázla rozehrávka a kombinace.

Hned z první opravdu nebezpečné akce tak udeřilo, ale překvapivě na opačném konci hřiště: Hegeler z ofsajdové pozice po rychlém protiútoku oslovil Kießlinga, jenž proti Kraftovi zachoval chladnou hlavu a zkušeně poslal Leverkusen do vedení - 0:1! Těsně před pauzou ještě hlavou neuspěl Castro.

Ve druhých čtyřiceti pěti minutách se Farmaceutici zaměřili daleko více na obranu a do hry se tím pádem o poznání častěji dostával berlínský tým. Ten mohl překvapivě spasit přesný centr Pekaríka, jenž si ve vápně našel hlavu nabíhajícího Cigerciho, ovšem druhý jmenovaný na skvěle reagujícího Lena nevyzrál! Za Bayer neuspěl při této disciplíně pro změnu Son, jenž našel pouze nachystaného Krafta. Hertha se i nadále snažila, ovšem výraznější možnost už si vypracovat nedokázala a Werkself si tak z hlavního města odváží další nesmírně cenné vítězství.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele