14. kolo
01.12.2013 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Hannover 96 - Eintracht Frankfurt 2:0

Fotbalisté Hannoveru zvládli lépe souboj dvou trápících se celků a po vítězství 2:0 si připsali velmi cenné tři body do tabulky. Díky tomu se posunuli se sedmnácti body na deváté místo Bundesligy a opět se přiblížili pohárové Evropě. Letošní pohárový účastník z Frankfurtu se naopak dále trápí a nemůže se dostat z velké krize. V dosavadních čtrnácti kolech získal jen jedenáct bodů a patří mu v tuto chvíli patnáctá pozice.

Český reprezentační útočník Václav Kadlec odehrál celé utkání a ani tentokráte nedokázal svůj celek spasit. Hannover se dostal do vedení ve 25. minutě, hosté si výrazně zkomplikovali situaci po necelé hodině hry, když se po dvou žlutých kartách musel předčasně do sprch pakovat Martin Lang. Domácí následně přidali druhý gól a v početní výhodě už dvoubrankový náskok dokázali udržet.

V úvodní desetiminutovce se oba celky spíše oťukávaly a defenzívy pracovaly velmi dobře. K prvnímu střeleckému pokusu se dostal domácí Andreasen, jenže byl zablokován. Po následném rohovém kopu hlavičkoval Marcelo, balón mezi tři tyče nezamířil. V dalším průběhu se více do ofenzívy dostávali domácí fotbalisté, Eintracht skvěle bránil až do 25. minuty, kdy se domácí dostali z ničeho nic do vedení.

Prib se totiž dokázal na levé straně zbavit Zambrana a poslal balón do pokutového území, kde zhruba z deseti metrů hlavičkoval naprosto přesně Mame Diouf. O pár minut později skóroval také Sobiech po velké chybě gólmana Trappa, ovšem nakonec byl odpískán faul a branka tak byla odvolána. Hosté ožili a v závěru poločasu měli mírnou převahu. Barnetta nejprve pálil těsně vedle, o pár minut později trefil Kadlec pouze dobře postaveného Priba.

Za domácí ještě zahrozil Andreasen střelou asi o metr vedle tyče, po změně se znovu hrálo velmi vyrovnaně. Rozhodující okamžik byl k vidění v 57. minutě, kdy Lang předvedl nesmyslný faul zezadu na půlící čáře a sudí vytáhl druhou žlutou kartu Hannover pak v pohodě pojistil svůj náskok v 68. minutě z přímého volného kopu zásluhou Szabolcse Husztiho a až do závěrečného hvizdu kontroloval průběh hry, Frankfurt si již nevytvořil žádný tlak.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele