27. kolo
26.03.2014 20:00 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - SC Freiburg 1:1

Nic neřešící remízou 1:1 skončil důležitý záchranářský souboj mezi Hamburkem a Freiburgem. Domácí potřebovali vyhrát, aby se vymanili ze sestupové zóny; to se nakonec nepovedlo, naopak Freiburgu získaný bod pomáhá udržovat se těsně nad čárou ponoru.

Pokud by přitom existoval fotbalový Bůh, zřejmě by svěřencům Mirka Slomky životně důležité tři body daroval - místo toho se však museli vypořádávat s brankou Vladimíra Daridy, která poslala hosty pět minut po změně stran do vedení 1:0. Brzy sice vyrovnal Pierre-Michel Lasogga, ale to bylo ze strany HSV vše. Je mimochodem symbolické, že to byl právě Lasogga, kdo dělbu bodů zařídil; na hřišti totiž působil zdaleka nejaktivnějším dojmem.

Dvaadvacetiletý forvard se uzdravil teprve před dnešním duelem (předchozí tři kvůli zranění vynechal), a chuť do hry na něm byla hodně znát. V první pětačtyřicetiminutovce měl hned tři skvělé gólové šance - nejprve v 10. minutě dělovkou z přímého kopu obstřelil zeď, ale narazil na pozorného brankáře Olivera Baumanna. O 25 minut později se dostal ke slovu po Van der Vaartově přímáku, ale přestože jeho hlavička tentokrát Baumanna ošálila, nakonec mířila těsně mimo jeho tyče. Chvíli před poločasovým hvizdem pak mladý útočník postupoval sám na gólmana, vystřelil však příliš pozdě.

Freiburg byl v úvodním dějství prakticky neškodný, po změně stran však udeřil hned z první šance - střela Felixe Klause po dlouhém autu sice pouze orazítkovala tyč, dorážející Darida však měl už snadnou práci. Frustrovaný Hamburk vrhl opět síly do útoku, a tentokrát už Lasogga slavil úspěch - míč se k němu dostal po šťastně tečované ráně van der Vaarta, takže úspěšnému střelci stačilo trefit vingl mimo dosah Baumannových rukavic. I tentokrát střele pomohla lehká teč hostující obrany.

Za vyrovnaného stavu Slomkův tým opět ožil a snažil se urvat výhru pro sebe, Freiburgu, který byl s remízou naprosto spokojen, však stačilo pouze bránit - a to je něco, co loňský černý kůň soutěže ovládá znamenitě. Svěřenci Christiana Streicha nepředvedli zrovna oslnivý výkon, bojovali však příkladně a veškerý favoritův nápor dokonale otupili.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0 HSV musí

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

super freiburg

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele