13. kolo
23.11.2013 15:30 CET
2 : 0
(2:0)

Reportáž

FC Augsburg - TSG Hoffenheim 2:0

Fotbalisté Augsburgu zvládli skvěle úvod utkání s Hoffenheimem a díky dvěma brankám získali důležité tři body. Díky tomu mají na kontě šestnáct bodů a prozatím se posunuli na desáté místo tabulky. TSG má na kotě stále třináct bodů a zůstává na třinácté pozici, ovšem na šestnácté barážové místo Freiburgu už má náskok pouze dvou bodů. Vítězství svého týmu zařídil útočník Halil Altintop, který vsítil obě branky Augsburgu.

Navíc se mu to povedlo během první poloviny úvodního dějství a hosté byli v celém utkání naprosto bezmocní v ofenzívě. Po úvodní nezáživné čtvrthodině dostal Altintop domácí publikum do varu v 17. minutě. Po tvrdé ráně Ostrzolka dokázal gólman Casteels vyrazit balón před sebe a Altintop už neměl s dorážkou sebemenší problémy - 1:0. O šest minut později zasadil stejný hráč Hoffenheimu druhý, rozhodující úder.

Po krásné přízemní kombinaci se k míči dostal ve středu pokutového území třicetiletý turecký útočník a chladnokrevně střelou k levé tyči rozvlnil síť - 2:0. Po půl hodině hry domácí skórovali potřetí, ovšem tentokráte branka nebyla kvůli ofsajdu uznána. Altintop mohl zkompletovat svůj hattrick deset minut před koncem prvního poločasu, jeho střela na zadní tyč však skončila o pár decimetrů mimo.

Domácí tlačili svého protivníka i po začátku druhého dějství a snažili se útočit, nicméně Casteels tentokráte zasahovat nemusel. V 65. minutě napřáhl z dobré pozice aktivní Ostrzolek, jenže mířil příliš vysoko. TSG se v celém utkání nedostalo do žádné vážnější akce a občas hrozilo ze standardních situací, ovšem brankář Hitz nemusel ani jednou zasahovat a domácí proto dohráli utkání v naprostém klidu.

Český záložník Jan Morávek v základní sestavě nebyl a nastoupil na posledních pět minut místo hrdiny Altintopa.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, eurofotbal.cz

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:5 debakel jak lusk

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele