13. kolo
23.11.2013 15:30 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Schalke prohospodařilo vedení a veze si z Frankfurtu jen bod

Velkou smůlu a štěstí zároveň si při utkání na půdě Commerzbank Areny prožili hráči a vůbec všichni zástupci Schalke, které nad Orly drželo již dvoubrankový náskok, ale nakonec ještě bylo rádo, když vybojovalo remízu 3:3.

Eintracht měl za sebou sérii tří porážek a také kvůli tomu se hned od první minuty pustil s chutí do ofenzivních manévrů. Z ničeho nic však udeřilo před druhou brankou: Uchida centroval do vápna, kde si Flum mimořádně povedenou hlavičkou, která se ještě odrazila od břevna, poslal kulatý nesmysl do vlastní sítě - 0:1. A to ještě nebylo z pohledu Horníků všechno. Aogo za okamžik rozehrál standardku, na kterou se nejvýše vyšrouboval urostlý Matip a rázem to bylo 0:2.

Takovýto vývoj logicky hesenské mužstvo pořádně zaskočil a naopak Königsblauen nalil potřebnou krev do žil. Možná už definitivně rozhodnout mohli krátce po sobě Meyer a Kevin-Prince Boateng, ale Trapp si pokaždé věděl rady! Když už se ve 41. minutě odhodlal ke střele Flum, namířil si to jeho pokus jen do tyče Trappovy svatyně a dorážka Barnetty byla zablokovaná.

Ani zpočátku druhého dějství nic nenasvědčovalo tomu, že by hostující družina měla mít s uhájením tříbodového zisku nějak zásadně mnoho práce, opak byl ale pravdou. A byl to právě vrchní smolař Flum, kdo si naskočil na povedený centr a hlavou snížil na 1:2! Vzápětí poslal ten samý hráč mičudu do sítě znovu, ale po odraženém pokusu Joselua mu bylo pískáno nedovolené postavení. Ani to však nemuselo Eintracht mrzet. Jung našel ve vápně právě Joselua, který srovnal na 2:2.

Svěřenci Armiha Veha byli rázem na koni. To se potvrdilo i po šedesáti osmi minutách, kdy Joselu po Barnettově pasu s ničím nevázal a fantastickou ranou zpoza vápna k levé tyči otočil na 3:2! Teprve po tomto údaru se Schalke probudilo a začalo opětovně čeřit soupeřovu polovinu. Nakonec se hosté dočkali alespoň kýžené vyrovnávací trefy, kterou po odraženém míči zajistil Höwedes - 3:3.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
monty25

2:3

Budu odvážný a zkusím přestřelku. Frankfurtu nebude stačit ani Kadlec...

Reagovat
monty25

No, nebyl jsem daleko...

Reagovat
smazaný uživatel

Tak bláznivá přestřelka....jinak škoda že je Joselu tak nevyužívaný, takovej talent to mohl být...

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele