25. kolo
16.03.2014 17:30 CET
1 : 4
(0:1)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - SC Freiburg 1:4

Fotbalisté Freiburgu zvládli velmi důležité střetnutí na půdě Frankfurtu a po velmi dobrém výkonu zvítězili s přehledem po výsledku 4:1. V tabulce se díky tomu dostali na šestnácté barážové místo se ziskem dvaadvaceti bodů a na patnáctý Norimberk ztrácejí jeden bod. Pro Eintracht naopak začíná hrozba boje o záchranu sílit, se šestadvaceti body je Frankfurt třináctý a jeho náskok na nedělního protivníka se zmenšil na rozdíl čtyř bodů.

V hostujícím dresu odehrál celé utkání český obránce Pavel Krmaš i záložník Vladimír Darida, oba dva shodně asistovali u jednoho gólu svého celku. Za Frankfurt nastoupil český útočník Václav Kadlec, na hřiště přišel v 52. minutě a svému týmu příliš nepomohl, po jeho příchodu totiž Eintracht hned třikrát inkasoval. Skóre zápasu se mohlo měnit už v 1. minutě, kdy po chybě Fernandese pálil Aigner a z brankové čáry musel odkopávat Ginter.

Domácí postupem času drželi stálý tlak a byli mnohem nebezpečnějším výběrem až do půl hodiny hry. V tu dobu velmi dobře hlavičkoval Russe, jenže těsně vedle. Ihned na to se objevil ve stoprocentní příležitosti aktivní Aigner, skvělého Baumanna nedokázal zblízka prostřelit. Za domácí ještě zahrozil Schweigler pěknou střelou těšně nad horní růžek a hosté za tuto špatnou produktivitu potrestali soupeře ve 34. minutě.

Po odvráceném rohovém kopu a následném dalším centru do pokutového území hlavičkoval směrem na branku Krmaš a tam předvedl famózní nůžky Julian Schuster, který nedal brankáři Trappovi šanci na úspěch. V poslední minutě prvního poločasu mohl srovnat Flum, jeho tvrdou ránu z dvaceti metrů vyrazil Baumann fantasticky nad horní tyčku. Deset minut po změně stran Freiburg z ničeho nic zvýšil náskok a střelecky se mu opravdu dařilo.

Po rychlém brejku a přihrávce Mehmediho si za obranu naběhl Karim Guédé a po kličce doprava na Trappa zakončoval do prázdné branky. Domácí se dostali zpět do hry o pět minut později, kdy po další kolmici uspěl Joselu v tváří tvář proti Baumannovi napodruhé. Rozhodnuto bylo dvacet minut před koncem. Po další geniální nahrávce Mehmediho prostřelil Trappa ve velké tísni Felix Klaus - 1:3.

V dalším průběhu domácí měli možnost snížit, jenže nejprve Kadlec sám před gólmanem Freiburgem neuspěl a ihned na to odkopával z brankové čáry Schuster. V závěrečné čtvrthodině nejprve neuspěl Mehmedi a poté ani Guédé, který nakonec pečetil výsledek zápasu ve třetí nastavené minutě po přihrávce Daridy, když dokázal přetlačit obránce a snadno zakončoval do odkryté klece.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele