4. kolo
01.09.2013 17:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

Dortmund veze z Frankfurtu tři body a dostává se tím na čelo

Borussen dokázali okamžitě zareagovat na ztrátu Bayernu a vítězstvím na hřišti Eintrachtu Frankfurt si před svým největším soupeřem udržují dvoubodový náskok! Domácí strana zůstává na třech bodech.

Armin Veh provedl oproti utkání s Qarabağem Ağdam (2:1), přes který Orli postoupili do hlavní fáze Evropské ligy, hned pět změn, chyběly tradiční opory Celozzi, Oczipka, Rode, Schwegler a Meier, jejichž místa zastoupil kvintet ve složení Schröck, Djakpa, Russ, Rosenthal a Kadlec. Borussen se znovu představili bez kapitána Kehla, jehož vedle Sahina nahradil Bender.

Od první minuty bylo na obou týmech patrné, jakým směrem se bude zápas ubírat, diváci se mohli těšit na tradiční ofenzivní manévry. Jako první přiložili pod kotel hráči Eintrachtu, konkrétně Aigner, jenž na druhém konci vápna oslovil Inuie, japonský křídelník však na skvěle reagujícího Weidenfellera nevyzrál! Odpověď si po Sahinově kombinaci s Reusem nachystal Blaszczykowski, tomu se však pro změnu z bezprostřední blízkosti nepovedlo najít recept na Trappa!

Hrálo se nahoru dolu a jedna zajímavá akce střídala druhou. Po další rychlé kombinaci předložil Großkreutz mičudu Reusovi, jeho pokus však mířil vysoko nad vymezený prostor. Otevírací branky však na sebe přeci jen nenechala dlouho čekat: Djakpa zahnal "do úzkých" Fluma, kterého následně obral o míč Kuba, jenž potom za obranou našel Mchitarjana a ten do protipohybu Trappa zavěsil - 0:1.

Srovnat krok mohl po milimetrovém Inuiově pasu Kadlec, ten si však nedokázal balón zpracovat a navíc ho ještě zakřižoval vracející se Schmelzer. O poznání nebezpečnější tak byla akce na druhém konci hřiště, kde zafungovala polská spolupráce, avšak Lewandowski vyběhnuvšího Trappa nedokázal obejít a z nadějné akce tak nic nebylo. Bývalý hráč pražské Sparty měl záhy možnost na reparát, když se dobře zbavil Subotiče, ovšem pohotový Hummels ho do zakončení nepustil. Ve 21. minutě ten samý hráč využil neodpískaného ofsajdového postavení, šajtlí však na Weidenfellera recept nenašel!

Vyprodaná Commerzbank Arena po loňském střetnutí (3:3) těchto dvou soupeřů, které patřilo mezi to nejlepší, co uplynulý bundesligový ročník nabídl, zažívala další skvělou podívanou. Kuba se po souboji s Djakpou na hranici šestnáctky svalil k zemi a dožadoval se u sudího Gräfeho odpískání penalty, ale marně, zkušený arbitr nechal volně pokračovat ve hře.

Další z mnoha pohledných akcí Borussie zakončil po Blaszczykowskiho nabídce vysoko nad branku Mchitarjan a Sahin vzápětí dalekonosným pokusem tři tyče rovněž nenašel. Když už pak Großkreutz posadil centr na hlavu Lewandowskiho, nedokázal obávaný šutér přidat míči dostatečnou razanci a hesenský brankář mohl zůstat klidný. Takřka z protiútoku poté udeřili Orli: Inui našel parádním pasem z hloubi pole nabíhajícího Aignera, ten sice hlavou zamířil jen do tyče, kulatý nesmysl se však odrazil jen ke Kadlecovi, který už pohodlně zakončil do zcela opuštěné branky - 1:1.

Nastoupený trend plynule přešel i do druhého dějství. Domácí byli hodně aktivní a včasným napadáním přidělávali favoritovi potíže, ovšem do vyložených šancí se nedostávali. To však platilo i pro Schwarzgelb, kteří se však mohli spolehnout na Mchitarjana, který si navedl mičudu na střed a poté vydařenou přízemní střelou zpoza vápna podruhé udeřil - 1:2!

Pojistku mohl po Andersonově zaváhání přidat Lewandowski, avšak z velkého úhlu neuspěl. Prvně jmenovaný byl záhy pořádně vidět i na druhé straně, když se přes Subotiče po rohu Djakpy prosadil k hlavičce, zamířil však jen do pravé tyčky dortmundské svatyně! Na opačné straně pro změnu Reus dobře viděl lépe postaveného Lewandowskiho, tomu však nebylo přáno a Trapp jeho pohotovou přízemní ránu za svá záda nepustil! Napětí tak rozhodně nekončilo...

Mimo jiné se o to postarala dobře hrající dvojice Inui - Kadlec, tomu se však z obtížné pozice nepodařilo nasměrovat mičudu do ohraničeného prostoru. Tou dobou už byl na hrací ploše Pierre-Emerick Aubameyang, který se ihned uvedl, ovšem z dálky branku nenašel. Orli se snažili vyrovnat, pokus Inuie ale před Weidenfellerem zastavil Großkreutz a ve zbývajícím času už další možnost nepřišla.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (13)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:4

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
bafpasak

2:2

Reagovat
Centrofixka

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

http://www.dailymotion.com/video/x1425tw_eintracht-frankfurt-1-2-borussia-dortmund-bundesliga-2013-14-matchday-4_sport#from=embediframe

Něco mi říká, že nám Mchitarjan ještě ukáže v pátek...na jednu stranu bych si prál vidět nás na MS, ale na stranu druhou když vidím taktiku pana deBílka, tak bude možná lepší když se nebudeme ztrapňovat ještě někde v Brazílii...

Reagovat
smazaný uživatel

Kadlec se konecne dockal golovyho debutu a jeste proti gigantovi z Dortmundu, co vic si prat, dal zivil nadeji na bodovej zisk, ale Mchitarjan je potopil prece jenom 2 golama...ale i tak to nebude marny...uvidime v tom pratelaku Frankfurtu

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele