29. kolo
05.04.2014 18:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

BVB otočilo duel s Wolfsburgem a zvýšilo odstup na Schalke

Možná rozhodující tři body při souboji o konečnou druhou příčku si zapsal Dortmund, který sice s koncernovým týmem prohrával, ovšem utkání zvládl obrátit na svoji stranu, čímž si po zaváhání S04 drží na rivala tříbodový odstup.

Oproti pohárovému nezdaru na Santiago Bernabéu provedl Jürgen Klopp jednu očekávanou a další vynucenou změnu, když místo Durma zaujal na bundesligovém poli omilostněný Lewandowski a zraněného Weidenfellera (levá ruka) pro pořádek nahradil Langerak. Jednu rošádu viděli také příznivci Vlků, kde zraněného Kloseho (kotník) na stoperu vystřídal Knoche.

Utkání se rozjíždělo hodně pozvolna, oba týmy zpočátku vytvářely až nebývalé množství špatných přihrávek a mnoho zajímavých akcí tak logicky na programu nebylo. Jako první to z úhlu zkoušel Reus, ovšem prostor branky nenašel. Odpověď si nachystal po Perišičově akci Olić, avšak z bezprostřední blízkosti trestuhodně přestřelil! Další nadějnou šanci "zazdil" de Bruyne.

Postupem času však die Wölfe získali navrch a po půlhodině hry se ujali zaslouženého vedení: Rodríguez na zadní tyči oslovil Juniora Malandu, jehož hlavičku Langerak vyrazil pouze k nohám Oliče, který už měl z malého vápna snadnou práci - 0:1! Chorvatský útočník mohl ještě do pauzy zvýšit náskok, avšak opakovaně zacílil do břevna Weidenfellerovy svatyně!

Dortmundský lodivod o přestávce udělal dvojité střídání, když místo Sahina s Aubameyangem vyslal na trávník Jojiče a Durma, což se na hře BVB projevilo veskrze pozitivně. Za pár okamžiků se pak začínalo od nuly: Reus narýsoval od rohového praporku centr do vápna, kde se nejvýše vyšrouboval Lewandowski a rázem to bylo 1:1. VfL se však nevzdalo a nadále působilo hodně aktivním dojmem, což mohli potvrdit Perišić a Olić, ani jeden z nich ale svoji příležitost nevyužil. Hrálo se nahoru dolu. Na opačné straně pro změnu nedokázali uspět Jojić a Mchitarjan.

Zaplněný Westfalenstadion se nakonec radoval i podruhé. Psala se 77. minuta, když se Grün nedomluvil s Knochem, jenž byl namočený i u první branky, načež se vyražená mičuda ocitla u Reuse, který nemohl minout prázdnou svatyni - 2:1! Vlci už se na odpověď nezmohli...

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

1-2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele