21. kolo
15.02.2014 15:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Dortmund porazil Eintracht a konečně slaví domácí vítězství

Špatná bilance Orlů na Westfalenstadionu se opět potvrdila, hesenský tým nebyl pro Borussen výraznějším soupeřem a žlutočerná družina si tak po čtyřech utkáních před vlastními fanoušky opět zapisuje plný bodový zisk.

Poslední domácí vítězství Borussie se před tímto utkáním datovalo celé tři a půl měsíce zpátky (VfB si odvezlo šestibrankový debakl) a Schwarzgelb tak chtěli za každou cenu toto čekání ukončit. Opatrný začátek sice mnoho zajímavých situací nenabídl, BVB se však postupem času přece jen chopilo dirigentské taktovky. Mchitarjan však svým zakončením úspěch neslavil.

Hned vzápětí ale ten samý hráč využil zaváhání Junga, následně předal kulatý nesmysl Aubameyangovi, který pohotově otevřel skóre- 1:0! Domácí ekipa měla od tohoto momentu utkání pod kontrolou, zvýšit vedení mohl po Schmelzerově pasu Lewandowski, ovšem z těžkého úhlu na Trappa recept nenašel. Kýžená pojistka však na sebe nenechala dlouho čekat: Mchitarjan od rohového praporku našel hlavu Friedricha, ten sice na hostujícího brankáře nevyzrál, ale mičuda se odrazila na zadní tyč k Aubameyangovi, jenž tak snadno zvýšil na 2:0.

Hesenský tým byl pro Borussen takřka neškodný. Zajímavou standardku měl po půlhodině hry k dispozici Djakpa, ale zamířil jen do připraveného Weidenfellera. Nadějnou možnost měl také Russ, ale ve zmatku branku minul. Ihned nato potáhl rychlý kontr Aubameyang, který poté hledal nabíhajícího Lewandowskiho, ale Trapp byl u míče jako první.

Těsně před odchodem na zasloužený odpočinek mohl zasadit další hřebíček do frankfurtské rakve Lewandowski, jehož tentokráte našel aktivní Großkreutz, avšak polský kanonýr na brankáře Eintrachtu znovu nevyzrál. Sokratis poté o fous hlavou branku nenašel.

Změnit jasný obraz hry se hostům nepodařil ani po obrátce. Djakpa si na hranici šestnáctky počínal nedovoleně proti Lewandowskimu, načež rozhodčí Sippel ukázal na pokutový kop! Odpovědnost vzal na sebe sám postižený a bezpečně zvýšil na 3:0. Další možnosti měli během pár minut postupně Schmelzer, Großkreutz a Aubameyang, ani jeden z nich však neuspěl.

Borussia i nadále diktovala tempo hry a neustále nutila Orly k pozornosti rychlými protiútoky, které ze středu pole neomylně rozvíjely kolmice od Sahina a Kehla. Už rozhodnutý zápas ve zbývajícím čase přece jen nabídl jeden zápisu hodný moment: Großkreutz svým zakončením sice na hostujícího gólmana recept nenašel, ovšem na německé scéně debutující Miloš Jojić prvním dotekem (!) pohodlně dopravil balón do sítě a zapsal se tím do historie - 4:0! Bývalá opora Partizanu potřebovala na svůj premiérový bundesligový zásah pouhopouhých sedmnáct vteřin!

Závěrečná dvacetiminutovka už příliš mnoho zajímavých možností nepřinesla, Dortmund měl sice územní převahu, přes o poznání jistější defenzivu Eintrachtu se však už neprosadil. Tak jako tak si však svěřenci Jürgena Kloppa zapisují nesmírně důležité tři body.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dortmund už doma musí vyhrát... 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele