21. kolo
15.02.2014 15:30 CET
4 : 0
(3:0)

Reportáž

Bayern Mnichov - SC Freiburg 4:0

Bayern se s Freiburgem příliš nepáral a podle očekávání si připisuje další vysoké vítězství. Na konečném výsledku 4:0 má největší podíl autor dvou branek Xherdan Shaqiri. Rozhodnuto bylo už o poločasu - úřadující mistr si během úvodních pětačtyřiceti minut vybudoval nedostižný tříbrankový náskok.

Freiburg přitom zpočátku bránil dobře a dokonce se i sám ojediněle pouštěl dopředu. Agresivní presink hostujícího týmu způsoboval Bavorům problémy: favorit neměl tolik času, kolik by potřeboval k budování postupných útoků, a i přes vysoké držení míče tak byla jeho hra nezvykle kostrbatá a založená spíše na dlouhých nákopech než tradičních sekvencích krátkých přihrávek.

Na úvodní gól se čekalo 19 minut - poté Contento na levé straně načechral pas do vápna, kde číhal Dante, jehož hlavička přesně zapadla do pravého rohu Baumannovy brány. Bayernu se ulevilo: skóroval hned z první velké šance zápasu. S vedením v zádech hráli domácí uvolněněji a stále více tlačili; najednou se také mnohem častěji dostávali k trpělivému budování útočných situací. Mnichovští dokonale ukolébali soupeře a v pravou chvíli udeřili.

Psala se 34. minuta. Po ose Kroos - Pizarro se míč dostal až ke Shaqirimu (i přes pozornost bránícího Höhna), který popoběhl do ostrého úhlu a vypálil. Míč se následně od Sorgovy nohy odrazil do levého rohu svatyně bezmocného Baumanna. O osm minut později vtrhl do vápna Kroos a nacentroval opět Shaqirimu, který z deseti metrů zvýšil na 3:0. Bylo rozhodnuto.

Po pauze pak Bayern očekávaně udržoval vysoký náskok, kompletně kontroloval hru a hrál si s protivníkem jako kočka s myší. Freiburg byl směrem dopředu neškodný, naopak na domácí straně mohli vedení zvýšit postupně Robben (51'), Müller (54'), Pizarro (55') a Contento (61'). Po této sérii šancí se Freiburg nečekaně zvedl a kontroval pokusy Mehmediho (65'), Kerka (69') a Daridy (74'), byl to ale Bayern, kdo se v této fázi dostal do největší příležitosti - Kroos v 65. minutě minul pouze o vlásek.

Další branky měli na noze Pizarro (77') a Götze (79'), proti oběma se však vytáhl skvělý Baumann. Finální trefa tak přišla až dvě minuty před koncem - ještě těsně předtím pálil Javi Martínez do boční sítě, Pizarrovi se však dostat míč do branky už podařilo. Peruánský útočník se ocitnul ve vápně nikým nehlídán a z 15 metrů zkušeně uklidil balon k pravé tyči.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Myslim, že si Bayern zase zastřílí .. 4:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

Nejnižší kurs z 1.BL.Proč by nemohlo být překvapení?Neříkám zrovna ,že bude 2, ale 0 by mohla dojít.

Reagovat
smazaný uživatel

sice nejnižší kurz, ale když vidíš jak hrají a je jedno jaká je tam sestava a to se uzdravil Schweinsteiger, tak nepředpokládám nic než výhru. A to jim mají co oplácet z podzimu, jako jeden ze dvou týmů jim dokázali vzít body.

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Petr325

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele