10. kolo
26.10.2013 15:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Hertha dokázala Bayernu zatopit, přesto ale odjíždí bez bodu

Hodně zajímavý zápas byl ke shlédnutí na půdě mnichovské Allianz Areny, kde Hertha dokázala svěřence Pepa Guardioly výrazně potrápit, ovšem ani přes dvě vstřelené branky na bodový zisk nedosáhla...

Při poslední návštěvě Mnichova hostující ekipa během čtvrthodiny rovnou třikrát inkasovala a prakticky tím bylo o výsledku rozhodnuto, tentokráte se však Stará dáma již po čtyřech minutách sama ujala vedení: Skjelbred z druhého rohového kopu našel v šestnáctce zcela neobsazeného Ramose, který tak mohl bez problému poslat mičudu k levé tyči - 0:1.

Vzápětí mohl srovnat krok Toni Kroos, ovšem na poslední chvíli mu zmařil nadějnou možnost pohotový Langkamp. Hertha dobře bránila a ještě k tomu dokázala pravidelně hrozit, tak jako se to podařilo Ben Hatirovi, který však zacílil pouze do břevna Neuerovy svatyně a před Ramosem následně odklidil balón do bezpečí van Buyten! Za Bavory měl první opravdovou šanci znovu Kroos, povedenou střelou však na Krafta recept nenašel. Navíc záhy musel být odchovanec Hansy Rostock pro zranění nahrazen Götzem a jenom o dvě minuty později se totéž opakovala v podání Robbena a Mandžukiče.

Chorvatský šutér se takřka ihned po svém nástupu zapsal do střelecké listiny, když si na vzdálenější tyči vyskočil na přímý volný kop Ribéryho a také díky zaváhání Krafta vyrovnal na 1:1. Před odchodem do kabin byl k vidění obrovský tlak FCB, ovšem ten vyšel naprázdno.

Krátce po změně stran se hnal do nadějné pozice Cigerci, ovšem za minutu dvanáct mu překazil šanci obětavě se vracející Schweinsteiger. Naproti tomu jen o tři minuty později udeřilo před opačnou brankou: Schweinsteiger ze standardky opětovně našel hlavu Mandžukiče, jenž se po svém příchodu bezpečně prosadil i podruhé - 2:1! A rovněž třetí branka Mnichovanů padla po centrovaném míči, konkrétně balón servíroval do vápna Rafinha a nevysoký Götze se i proti přesile dokázal prosadit a zvýšil na 3:1. Po tomto momentu se užuž zdálo býti o vítězi rozhodnuto.

To se však nepotvrdilo. Hned za okamžik našel Schulz Ramose, který ještě předal mičudu Ben Hatirovi, jenž z bezprostřední blízkosti snížil na 3:2 a vůbec poprvé v tomto zápase poslal míč do sítě nohou! Utkání tak zůstávalo otevřené, zvláště když Bayern nepůsobil směrem dozadu zrovna dvakrát přesvědčivě... Toho mohl využít Ramos, ale po hodině hry branku přestřelil.

Definitivně rozhodnout mohli během posledních deseti minut řádné hrací doby Ribéry a hlavičkující Schweinsteiger, ani jeden z nich však kýžený gól nezaznamenal. Už ve druhé minutě nastavení se pak Ramos po kontaktu s Alabou dožadoval odpískání nedovoleného zákroku, ale sudí Weiner správně nechal, po minimálním kontaktu mezi oběma hráči, hru volně plynout.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (10)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:0

Reagovat
Lahvac-CZ

Zkusím překvapení 1:1 HBSC!

Reagovat
smazaný uživatel

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

BAYERN potvrdí roli superlídra! 3:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Centrofixka

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
Andis

Herta > Plzeň

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele