25. kolo
15.03.2014 18:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

Bayern Mnichov potvrdil dominanci a doma porazil Werkself

Žádné překvapení se na mnichovské půdě nekonalo, Bayern dokázal naplnit roli favorita a proti Leverkusenu si zapisuje další tři body, díky čemuž navyšuje svůj náskok na čele již na propastných 23 bodů!

Bavorský velkoklub jako tradičně před vlastními fanoušky začal výrazným držením míče (to se jednu dobu pohybovalo kolem 95 %), ovšem k ohrožení soupeřovy branky se takřka nedostával. Výjimkou byla střela Robbena, kterou však leno za svá záda nepustil. Naopak po chytrém pasu od Kießlinga měl obrovskou šanci Son, ale z osmi metrů nedokázal trefit prostor branky!

Jen o pár minut později se hnal na mnichovskou svatyni Kießling, tomu ale byl od sudích neprávem odpískán ofsajd, takže z nadějně vyhlížející útočné akce nic nebezpečného pro FCB nevzešlo. Bayern nadále držel kulatý nesmysl na polovině Werkself, ovšem výraznější nebezpečí hrozilo paradoxně z druhé strany. To jen potvrdil skvěle hrající Rolfes, který natáhl zpoza vápna a Neuer měl plné ruce i nohy práce, aby jeho projektil vytěsnil mimo tři tyče! Drtivá většina akcí Bavorů "šla" přes Robbena, tomu se ovšem nedařilo výrazněji ohrozit branku Leverkusenu.

Dobrou ránu z dálky vyslal Müller, ale prostor tří tyčí nenašel. Když už to vypadalo, že se na přestávku půjde s bezbrankovým stavem, tak z ničeho nic udeřilo: Schweinsteiger svým centrem ve vápně oslovil hlavu Mandžukiče, jenž ve vzdušném souboji předčil Wollscheida a za pomoci bývalého obránce Norimberku se posléze mičuda ocitla mezi třemi tyčemi - 1:0.

Krátce po změně stran navíc přidala domácí strana pojistku. Schweinsteiger rozehrál standardní situaci tak ideálně, že se balón od břevna odrazil do sítě - 2:0! Od tohoto momentu bylo o osudu utkání víceméně jasno. Třetí hřebíček do farmaceutické rakve mohl přidat Kroos, ovšem Leno byl na místě! Poté se hra zklidnila a další zajímavé momenty byly na programu až těsně před konečným hvizdem. Čerstvě příchozí Ribéry však na hostujícího brankáře recept nenašel a Leno dokázal hned nato zneškodnit i šanci Müllera! Během nastavení poté hlavou snížil Kießling - 2:1.

Autor: Jiří Vojík

Komentáře (8)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
smazaný uživatel

5:0

Reagovat
smazaný uživatel

6:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
smazaný uživatel

3:0 BAYERN drtí

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele