5. kolo
14.09.2013 15:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfL Wolfsburg 3:1

Leverkusen napravil zaváhání z minulého kola, doma porazil nebezpečný Wolfsburg 3:1 a připsal si na své konto už třetí výhru; pro Vlky pak i nadále platí, že zatímco doma sbírají body bez problémů, venku se jim nedaří.

Ne že by to zrovna v BayAreně měli mít jednoduché - zavítali sem už sedmnáctkrát a nevyhráli ještě ani jednou. Dnes sice dokázali na úvodní branku Sama odpovědět prostřednictvím Oliće ještě před přestávkou, jenže potom Luiz Gustavo trefil břevno, ve druhé půli uzavřel skóre dvěma trefami Kießling, a sám Gustavo byl navíc vyloučen. V této sezoně už podruhé.

Utkání začalo ve svižném tempu a ke slovu se dostávaly oba celky; bylo tak na co se dívat, i když první skutečnou šancí byla až ta gólová z 24. minuty. Rolfes dobrým centrem našel před bránou Sama, který vypálil k levé tyči a přesným angličanem nedal Benagliovi šanci. Reakce Vlků byla příkladná a vyrovnávat mohli Vierinha (29') a poté dvakrát Olić (35', 36'), ale ani jednomu se to nepodařilo (ony to vlastně ani gólové šance nebyly).

Zvýšená aktivita se však vyplatila, a 6 minut před přestávkou bylo vyrovnáno, když Olić ve vápně převzal Rodríguezův pas, využil laxního bránění Spahiće a parádním volejem oslavil své 34. narozeniny. Následně mohl obrátit skóre Luiz Gustavo, ale brazilský záložník střelou z dvaadvaceti metrů pouze orazítkoval Lenovu brankovou konstrukci.

Domácí dobře věděli, že takhle by to dál nešlo, a do druhé půle nastoupili jako vyměnění. Výsledkem bylo hned několik dobrých šancí, v nichž figuroval zejména Kießling; leverkusenský útočník nabil postupně Sonovi (51'), který však z dobré pozice pálil mimo, a Samovi (54'), jenž nedokázal zblízka překonat Benaglia.

Na gól však domácí nakonec nečekali dlouho. V 62. minutě se sice ještě Sam s Kießlingem nepomohli, ale o tři minuty později se už v ochozech slavilo - na Castrův centr si před Benagliem naskočil právě Kießling, ve vzdušném souboji přetlačil Knocheho a dokonale využil faktu, že švýcarský gólman nemohl stihnout zareagovat.

Teprve v 77. minutě se poprvé po změně stran dočkal svojí šance také Wolfsburg - a Rodríguezova dělovka z třiadvaceti metrů, kterou ohlídal Leno, byla také nakonec jeho poslední. Na hřišti to poté začalo nepěkně vřít, a sudí Markus Schmidt tahal z náprsní kapsičky žlutou kartu během sedmi minut hned čtyřikrát; dvakrát to schytal Luiz Gustavo, a musel tak předčasně pod sprchy

Naděje hostů na body tímto okamžikem prakticky uhasly; diváci, kteří by snad chtěli odejít domů před závěrečným hvizdem, by však přišli ještě o jednu branku. Jejím autorem byl opět skvělý Kießling, kterému krásně nabil střídající Can, a domácí forvard tak mohl propálit Benaglia tvrdou přízemní ránou z těsného úhlu.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
Lahvac-CZ

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Jestliže Hannover vypráskal Wolfsburg za kurs 3,1 ,tak by nyní neměl být pro Leverkusen problém udělat je za kurs ,který je druhou odmocninou 3,1.Přesto mám bobky .

Reagovat
smazaný uživatel

Dokud se budeš ty pííí... jedna bát ,tak ti nezbude nic jiného ,než chodit dřít do fabriky za mrzký peníz

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele