19. kolo
01.02.2014 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - VfB Stuttgart 2:1

Nerodilo se to vůbec jednoduše, ale nakonec Leverkusen přece jen dokázal prolomit sérii proher a konečně vyválčit tři body. Doma nad Stuttgartem vyhrál 2:1, díky čemuž si pojistil druhé místo před Borussií Dortmund. Hosté přitom v utkání po nádherném gólu vedli a předvedli i dobrý obranný výkon, ani to však nakonec na body nestačilo.

Bayer se už od začátku pokoušel ovládnout obraz hry, ale živelný a natěšený Stuttgart mu to vůbec neumožňoval. Stejně jako proti Bayernu naběhli Švábové na věhlasnějšího soupeře s nebojácným odhodláním, a efekt se brzy dostavil - ve 12. minutě Leno po rohovém kopu vyrazil míč pouze k Leitnerovi, který napřáhl a z první jej poslal do sítě. O okamžitou odpověď se mohl postarat Sakai, ale vlastní bránu těsně netrefil. Bayer po inkasovaném gólu trochu ožil a začal předvádět zodpovědnější a týmovější výkon, zatímco Stuttgart zalezl do obrany a vyhlížel šance k brejkům.

Stoupající tlak domácích došel vyústění po necelé půlhodině hry - Can dokázal ubránit míč a poslat jej Rolfesovi, který vybídl Kiesslinga, elitní střelec si poradil s bránícím Rüdigerem a zkušeně vyrovnal na 1:1. To donutilo Bayer ještě zvýšit svůj tlak, ale ani Son (40'), ani Toprak (45') neuspěli. Kouč Sami Hyypiä svým svěřencům do druhé půle naordinoval agresivnější hru, což však více šancí nepřineslo; dlouhé minuty sledovali diváci pouze neúspěšné a nekreativní dobývání stuttgartského obranného bloku, nějaké vzrušení přinesla až rána Castra z úctyhodné vzdálenosti, která skončila v boční síti (56').

Zápas se rychle propadl do nudy - Leverkusenu chyběly nápady, Stuttgart rezignoval na ofenzivu. Vyšší aktivita na domácí straně se však přece jen nakonec vyplatila - v 84. minutě se míč ze Samovy kopačky dostal až do vápna k Derdiyokovi, který jej hlavou z bezprostřední blízkosti uklidil do sítě. Teprve tehdy se hosté odhodlali vylézt z obranného postavení a zaútočit; Ibišević takhle zmeškal dobrou šanci (88') a Cacauovi chyběly doslova centimetry (90+3'), body však zůstaly doma.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele