10. kolo
26.10.2013 15:30 CET
2 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - FC Augsburg 2:1

Zdá se, že Augsburgu zkrátka není proti Leverkusenu přáno - ani na šestý pokus totiž nedokázal bavorský celek proti silnému soupeři bodovat. Tentokrát to ovšem bylo hodně těsné..

Hosté se skvělé formy favorita nezalekli a André Hahn jim brzy parádní trefou zajistil vedení, ale ještě do poločasu bylo srovnáno; po změně stran pak svěřenci Samiho Hyypiä zcela ovládli obraz hry, a přestože jejich vítězná trefa přišla až v závěru utkání, šlo o naprosto zasloužený výsledek. Bayer tak nadále drží krok s elitním dvojblokem Bayern - Dortmund, zatímco Augsburg musí na čtvrtou výhru v sezoně ještě minimálně týden počkat.

Asi málokoho překvapilo, že Leverkusen, který v týdnu spláchnul v Lize mistrů nebezpečný Šachťar jasně 4:0, v utkání od začátku dominoval - a nešlo jen o plošné držení míče, jelikož už po 30 vteřinách poprvé zahrozil Sam. Augsburg se nicméně nenechával zahanbit a jeho herní organizace a vyvážení balonů měly hlavu a patu; až do 11. minuty následně držel soka na uzdě, avšak po zákroku Philipa na Sona v pokutovém území se domácí dožadovali pokutového kopu (marně). O dvě minuty později pak Son přestřelil ze třiadvaceti metrů.

S narůstajícím tlakem Bayeru se zvedalo tempo celé hry, avšak gól ne a ne padnout - nejblíže se ocitnuli hosté v 17. minutě, kdy Kiessling odhlavičkovával Wernerovu střelu na roh, z nějž pak následně Hong nastřelil břevno. Augsburg byl v této fázi opravdu nebezpečný - Baier narazil na brankáře Lena, neuspěl ani Werner se svým efektním volejem. Ve 24. minutě však už hosté vedli, když se z rychlého protiútoku prosadil pohotový André Hahn.

Organizovaná obranná hra a nebezpečné protiútoky se tak Augsburgu vyplatily, ale o deset minut později se domácí přece jen dočkali vyrovnání: Rolfes po rohu z otočky propálil Manningera. Ještě před pauzou mohl zvyšovat nebezpečnou dělovkou Sam, avšak do poločasové pauzy se už skóre nezměnilo.

V přestávce přišli hosté o aktivního Wernera, který kvůli zraněnému kotníku přepustil místo Holzhauserovi, a možná i to byl důvod, proč druhý poločas probíhal tak jednostranně - už dvě minuty po opětovném rozehrání se do samostatného úniku dostal Kiessling, Manninger vyrazil jeho střelu k Sonovi, a tomu odepřel brankovou radost Altintop. Augsburg se pokusil odpovědět dalekonosnou ránou de Jonga, ale drtivému náporu domácích odolával jen těžko.

Zhruba po hodině hry se do dalších šancí dostali postupně Boenisch a Kiessling, ale oba mířili mimo tři tyče; v 72. minutě pak domácí radost ze vstřelené branky zchladilo rozhodnutí sudího, který viděl předcházející faul Hegelera na augsburgského brankáře. Největší horko zažil favorit o čtyři minuty později, kdy musel v nepříjemné situaci zasahoat brilantním obranným zákrokem Emre Can.

A právě Can se nakonec podepsal i pod vytouženou výhru - do konce řádné hrací doby zbývalo sedm minut, když si bývalý hráč Bayernu naběhl na centr Kruseho z pravé strany a zblízka hlavou propálil Manningera. Kiessling ještě mohl pojistit skóre další hlavičkou, ale mířil i tentokrát mimo - Leverkusenu to však v důsledku vadit nemuselo.

Autor: Dominik Zezula / kicker.de, onlajny.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

4:1

Reagovat
Grande Paolo 11

Tenhle zapas patri na tiket

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

x2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele