21. kolo
14.02.2014 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hannover 96 2:0

Fotbalisté Mainzu potvrdili v domácím prostředí mírnou úlohu favorita a nakonec porazili konkurenční Hannover, díky tomu se ještě více oddálili dolní polovině tabulky a kráčejí za bojem o evropské poháry. V tuto chvíli se posunuli na sedmé místo tabulky se ziskem třiatřiceti bodů a před svým pátečním soupeřem si vytvořili devítibodový náskok. Hannover je desátý, ovšem může se po kompletním kole ještě tabulku výrazně propadnout.

Utkání sice nebylo příliš bohaté na vyložené šance a ani jeden celek neměl tolik gólových příležitostí, ovšem tento duel měl rozhodně spád a diváci se nemuseli nudit. Domácí rozhodli o svém vítězství pět minut po přestávce, definitivně se uklidnili až druhou brankou v nastaveném čase. První střelu na branku vyslal po pěti minutách hry český obránce Zdeněk Pospěch, který mimochodem odehrál celé utkání, ovšem zamířil hodně nad branku.

V dresu Hannoveru se dostal do základní jedenáctky novic v sestavě německého celku František Rajtoral a poprvé byl vidět při obraném faulu v 8. minutě. První výraznější šance se zrodila krátce po čtvrthodině hry, kdy domácí Nicolai Müller vystřelil z hranice šestnáctky a balón zamířil jen těsně vedle pravé tyče. Ihned na to pálil velmi tvrdě Okazaki, jenže pouze do náruče brankáře Zielera.

Hosté se poprvé výrazněji ozvali až po půl hodině hry, kdy se k dorážce zblízka dostal Bittencourt a brankář Karius musel vytáhnout fantastický zákrok. Do konce poločasu již stojí za zmínku pouze střela Sallera doprostřed branky. Mainz dokázal rozhodnout v 51. minutě. Po brejku 5 na 4 přišla kolmice za obranu do běhu Yunusovi Mallimu, který se vyhnul ofsajdové pasti, a i když trefil gólmana Zielera, tak míč nakonec zapadl do branky.

V dalším průběhu se hosté snažili vyrovnat a tlačili se do zakončení, jenže ze standardních situací příliš nehrozili a jejich rychlé ataky dokázal soupeř s přehledem odvracet. Mainz i díky skvělé defenzívě držel vedení 1:0 až do třetí nastavené minutě a tam se trefil podruhé, když Maxim Choupo-Moting využil krásné přízemní kombinace a před brankou zhruba z metru nemohl po křížné přihrávce minout.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, soccernet.com

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

1X 2:2

Reagovat
hradec

1. FSV Mainz 05 2:3 Hannover 96

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele