28. kolo
29.03.2014 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - FC Augsburg 3:0

Fotbalisté Mainzu odčinili zaváhání z vloženého kola na půdě posledního Braunschweigu a v přímém souboji o evropské poháry v příštím roce dokázali zdolat před domácím publikem Augsburg celkem snadno po výsledku 3:0. Díky tomu se v Bundeslize posunuli na šesté místo a šest kol před koncem stáhli ztrátu na čtvrtý Leverkusen na rozdíl čtyř bodů. Augsburg je stále osmý s devětatřiceti body a Evropská liga se mu opět výrazně vzdálila.

Český obránce Zdeněk Pospěch odehrál v domácím dresu celé utkání a výrazně přispěl k čistému kontu svého celku. Domácí se dostali do dvoubrankového vedení v prvním poločase a v podstatě rozhodli o svém vítězství, v závěrečné desetiminutovce pouze pojistili tříbodový zisk. Úvodní dvacetiminutovka byla z obou stran velmi opatrná a ani jeden celek si nevytvořil žádnou vážnější příležitost, více ze hry mělo domácí FSV.

To se dostalo do vedení ze své první vážnější šance tohoto duelu ve 23. minutě. Po rohovém kopu na přední tyč dokázal Bell prodloužit míč až k volnému Nicolasi Bungertovi, který s pomocí břevna uklidil balón do branky. Poté se hra opět uklidnila a Mainz po další zhruba čtvrthodině hry opět z ničeho nic skóroval podruhé, i když tentokráte se jednalo opravdu o velmi kuriózní vlastní branku hostujícího brankáře.

Po dobré střele Choupo-Motinga do tyče směřoval balón do branky a vracející se Ostrzolek ve snaze zabránit balónu překročit brankovou čáru napálil před sebou stojícího brankáře Hitze, od kterého nakonec balón doputoval do branky. Krátce po změně stran mohli domácí zvýšit svůj náskok, jenomže po průniku Okazakiho nedokázal Koo zblízka prostřelit fantastického Hitze. Brankář Ausgburgu si připsal další skvělý zákrok ani ne o minutu později.

Po ráně mířící pod břevno dokázal fantasticky vytěsnit míč jednoruč na rohový kop. FSV v dalších minutách kontrolovalo průběh hry a nepouštělo soupeře do ničeho vážného, v 83. minutě definitivně rozhodlo. Po pokusu Johannese Geise z pětadvaceti metrů nemohl brankář Hitz nic dělat, míč zapadl přímo k tyči. Hosté mohli snížit v první nastavené minutě, jenže Karius si dokázal poradit s přímým volným kopem Esswiena u bližší tyče a skóre utkání se tak již neměnilo.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele