26. kolo
22.03.2014 15:30 CET
0 : 2
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Bayern Mnichov 0:2

Fotbalisté Mainzu vzdorovali neomezenému vládci německé Bundesligy celých osmdesát minut, ovšem následně ukázal bavorský velkoklub svou sílu a v závěrečné desetiminutovce vsítil dvě branky, díky tomu je osm kol před koncem už pouze jediný bod od obhajoby mistrovského titulu. Domácí hráli velmi dobře, nicméně po porážce klesli na šesté místo s jednatřiceti body a za nimi se situace ještě více vyrovnala.

První velkou šanci měl Robben, svou střelou z malého vápna trefil Kariuse a skóre se neměnilo. Mainz za favoritem nezaostával a v desáté minutě mohl skórovat Okazaki, tomu sebral Neuer míč z kopačky na poslední chvíli. Hosté dávali domácímu celku hodně prostoru ke střelám a byli zaskočeni jeho precizní hrou.

Po necelé čtvrthodině hry to zkoušel aktivní Koo, nicméně mířil doprostřed branky do náruče Neuera. Ihned na to si za obranu mnichovského celku zaběhl Okazaki a ocitl se sám před hostujícím strážcem, ale trestuhodně jeho branku o něco přestřelil. Bayern se nemohl v prvním poločase dostat do tempa a po půl hodině hry musel opět řešit zapeklitou situaci, Nicolai Müller postupoval sám na Neuera a ten mu perfektně odkopl míč do nohy.

Ihned na to předvedl Mainz další skvělou přízemní kombinaci a po pasu do pokutového území chyběl Koovi k zakončení pouhý krok. Pět minut po přestávce pokračovali domácí v tlaku a největší šanci dosavadního průběh spálil Choupo-Moting, který trefil pouze břevno zhruba z dvanácti metrů. Od této chvíle ale mnichovský celek začal tlačit a vytvořil si několik příležitostí. Tu první měl Mandžukič, Karius předvedl vynikající zákrok.

Po hodině hry se objevil ve velké možnosti Robben a z krkolomné pozice nakonec nadělal svou ranou brankáři Kariusovi velké problémy. Po následném vyrovnaném průběhu rozhodl Bayern o své výhře v 82. minutě. Po centru z pravé strany si do pokutového území naběhl Bastian Schweinsteiger a hlavou zakončil do protipohybu Karuise. Náskok hostů pojistil o čtyři minuty později Mario Götze, který po přihrávce Ribéryho před branku měl už snadnou úlohu. Český obránce Zdeněk Pospěch odehrál za Mainz celé utkání.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (5)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:5

Reagovat
OVi.77

zase tak lehké to nebude, Mohuč není radno podceňovat, ale 1:2 bychom zvládnout měli

Reagovat
smazaný uživatel

Bayern je ostuda fotbalu prachy a simulanti

Reagovat
smazaný uživatel

No i když zázraky se občas stávají, tak Bayern o titul už nepřijde....i když bych byl moc rád, kdyby se tak stalo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele