24. kolo
08.03.2014 18:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Werder Brémy 0:2

Fotbalisté Norimberku nezvládli druhé utkání v řadě za sebou a tentokráte ve velmi důležitém střetnutí s konkurenčními Brémami prohráli 0:2. Mezi oběma kandidáty sestupu byl před vzájemným soubojem pouze dvoubodový rozdíl, ovšem hosté se díky tříbodovému zisku posunuli na jedenácté místo tabulky se ziskem osmadvaceti bodů. Norimberk naopak zůstává na čtrnácté pozici se třiadvaceti body a na záchranu má náskok pouhých tří bodů.

V základní sestavě domácího výběru se objevili hned dva čeští krajánci, Ondřej Petrák a Adam Hloušek. Útočník Tomáš Pekhart přišel na hřiště v 63. minutě, ale odvrátit porážku svého celku již nedokázal. Werder se dostal do vedení pět minut před přestávkou a následně své vedení pojistil v polovině druhého poločasu, domácí výběr už nedokázal najít ani jednu odpověď. V jeho sestavě se objevil jako střídající hráč Theodor Gebre Selassie, který nastoupil v 72. minutě.

Úvodní dvacetiminutovka byla hodně opatrná, pak poprvé zahrozili hosté. Z dobrých dvaceti metrů vypálil Franco Di Santo a jeho nádhernou ránu zastavilo až břevno. Stejný hráč si však spravil chuť ve 39. minutě. Ještě předtím předvedl nádhernou individuální akci Aaron Hunt, který využil předchozí přízemní kombinaci a z pětadvaceti metrů orazítkoval tyčku, Di Santo se vyhnul ofsajdové pasti a snadno skóroval.

Po změně stran se hra srovnala a hrálo se téměř bez šancí, Werder znovu využil rychlé akce a definitivně rozhodl. Philipp Bargfrede získal balón v blízkosti středového kruhu a namířil si to sám až k pokutovému území, kde vypálil po zemi a mezi dvěma protihráči namířil míč do sítě. Brémy byly od této chvíle psychicky nahoře a dokonce si dovolily neskutečně férové gesto, které zaslouží svůj obdiv. Strůjcem byl Hunt.

Ten po přihrávce od Junuzoviče upadl ve vápně a sudí nařídil penaltu, ovšem sám Hunt rozhodčímu vysvětlil, že se o pokutový kop nejednalo a celá situace tak byla odvolána. Domácí zahrozili až pět minut před koncem utkání, kdy po Anghově centru hlavičkoval Drmič a mířil těsně nad. Norimberk v příštím kole zavítá na půdu Hamburku a bude to další boj o záchranu, Brémy si to rozdají se Stuttgartem a i tentokráte to bude souboj v dolní polovině tabulky.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de, espnfc.com

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
jardakolo1

3:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele