27. kolo
26.03.2014 20:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - VfB Stuttgart 2:0

Teprve jednadvacetiletý švýcarský útočník Josip Drmic přitahuje hodně pozornosti, a po dnešku je jasné proč - byl to totiž právě on, kdo Norimberku dvěma trefami vystřelil životně důležité vítězství nad Stuttgartem. VfB tak v boji o záchranu ztrácí, naopak Der Klub je momentálně mimo bezprostřední ohrožení sestupu.

Letošní sezona je pro Drmice zlomová. Mladý forvard už přitáhl pozornost reprezentačního kouče Ottmara Hitzfelda, a v klubových barvách dělá vše pro to, aby se podíval i na letní mistrovství světa. Dnes si své branky rozdělil rovnoměrně do obou poločasů, trefil se ve 43. a 54. minutě.

Norimberk nastoupil do utkání v duchu hesla "nejlepší obrana je útok", není proto divu, že stuttgartská defenziva měla v první půli spoustu práce. Hosté sice zahrozili po dalekonosné ráně Konstantina Rausche, která orazítkovala břevno, jinak však měli navrch svěřenci Gertjana Verbeeka. Po 22 minutách zahodil stoprocentní šanci Maik Frantz, který hlavičkoval po rohovém kopu nikým neatakován; nedorozumění mezi Georgem Niedermeierem a Vedadem Ibiševićem se mu však využít nepodařilo a míč zamířil mimo tři tyče.

O dvanáct minut později se poprvé připomněl Drmic, který se dostal k míči po Kiyotakeho pasu za obranu; jeho střela mířila z bezprostřední blízkosti na bránu, gólman Sven Ulreich ji však dokázal zablokovat. Po 43 minutách se však už švýcarský mladík, o němž se psalo v souvislosti s Arsenalem, Dortmundem a Leverkusenem, udeřil naplno - po dobře sehraném brejku převzal míč nějakých pětadvacet metrů od brány, nechal za sebou Niedermayera a z hranice vápna nekompromisně propálil Ulreicha.

Hostující kouč Huub Stevens se o přestávce pokusil oživit hru nasazením Tima Wernera a Alexandru Maxima, k ničemu to však nevedlo; naopak, netrvalo dlouho a Norimberk se prosadil podruhé. Drmic převzal ve vápně přesný pas Markuse Feulnera a nedal Ulreichovi šanci. Dokonce mohl zaznamenat i hattrick; do další šance se dostal v 64. minutě, s obranným zákrokem však včas přispěchal mládežnický reprezentant Antonio Rüdiger. Domácí to však mrzet nemuselo, protože cennou výhru i tak pohodlně uhlídali; Stuttgart se ve zbytku utkání připomněl už jen jednou, avšak s Maximovým pokusem si poradil gólman Schäfer.

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

X 2:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele