29. kolo
05.04.2014 15:30 CET
0 : 2
(0:1)

Reportáž

1. FC Norimberk - Borussia Mönchengladbach 0:2

Velmi důležité vítězství zaznamenal Mönchengladbach, který udolal Norimberk na jeho půdě 2:0 a nadále tak může snít o Lize mistrů. Do vedení dostal Hříbata už v první půli Juan Arango, výsledek pak po obrátce pojistil z penalty Max Kruse. Der Klub se tak propadl na sestupové pozice.

Svěřenci Gertjana Verbeeka dobře věděli, co všechno je v sázce, přesto to však byl Gladbach, kdo začal utkání aktivněji - už po 10 minutách prověřil gólmana Raphaela Schäfera ostrou střelou Patrick Herrmann. O sedm minut později pak už hosté vedli. Úvodní trefu obstaral venezuelský reprezentant Arango díky šťastně tečovanému přímému kopu, na který nedokázal Schäfer zareagovat. Jihoamerický útočník tak stylově oslavil svůj 150. start za klub.

Za Norimberk na sebe největší pozornost poutal žádaný švýcarský forvard Josip Drmić; jeho první velká chvíle přišla ve 34. minutě, kdy hlavou poslal Kiyotakeho pas naproti ter Stegenově tyči. Reprezentační gólman si následně poradil i s Ballitschovou dorážkou. Drmićův elán způsoboval improvizovaně sestavené obraně Gladbachu velké problémy, jak se ukázalo i o sedm minut později, kdy po Plattenhardtově pasu mířil z dobré pozice těsně mimo.

Skvělá Švýcarova forma je dvousečnou zbraní - na jednu stranu se právě díky ní Norimberk drží v bojích o záchranu (Drmić zaznamenal už 15 branek), na druhou však platí, že zbytek týmu je zoufale neproduktivní. Jasně to bylo vidět i dnes, kdy kromě největší útočné hvězdy neměli domácí na hřišti nikoho, kdo by ter Stegena reálně ohrožoval.

Ve druhé půli působil Gladbach stále nebezpečnějším dojmem, jeho sebevědomí rostlo a v 72. minutě mohl Kruse zvýšit 2:0, po skvělé přihrávce Raffaela však trefil pouze tyč. Mrzet jej to však nemuselo, dočkal se totiž o pouhé tři minuty později, kdy byl faulován ve vápně a nařízenou penaltu sám suverénně proměnil. Hříbata tak i nadále tlačí na pozici v Top 4..

Autor: Dominik Zezula / espnfc.com

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:3

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele