8. kolo
20.10.2012 18:30 CET
4 : 0
(2:0)

Reportáž

Brémy konečně přesvědčily a naopak přidělaly vrásky Hříbatům

Reprezentační přestávka evidentně více prospěla Werderu, který dokázal v duelu dvou prozatím trápících se celků přehrát Mönchengladbach a tříbodovým ziskem se posunul do středu tabulky, mimo jiné i před Borussii. Hosté tak na Weserstadionu neuspěli již třiadvacetkrát a osamostatnili se v tomto ohledu na čele pomyslného žebříčku!

Hned dvě vynucené změny musel v obranné řadě udělat domácí kormidelník Thomas Schaaf, kterému nebyl k dispozici zraněný kapitán Clemens Fritz (stehenní sval) a Sebastian Prödl (pánev a také nos), jejichž místa zaujaly čerstvé posily Theodor Gebre Selassie a Assani Lukimya. Akpalu pak na hrotu vystřídal Petersen. Hříbata neporušila tradici a představila se ve stejné sestavě jako proti Frankfurtu.

Pod hráči Werderu od první minuty "hořela tráva", ovšem akce severského celku častokrát končily ještě před pokutovým územím a vyjma momentu překvapení nejvíce ze všeho chyběla finální přihrávka. Za zmínku tak stojí pouze šance Arnautoviče, nejdříve se mu však po odraženém míči postavil do cesty de Jong, aby po dvaceti pěti minutách ter Stegena neškodným zakončením pouze protáhl.

Vzápětí si však de Bruyne narazil s Gebre Selassiem a hostující strážce svatyně měl rázem plné ruce práce, dokonce nadvakrát, když musel zasahovat i před Petersenem! Doslova z hůry pak mohlo udeřit na opačné straně: Arango rozehrál rohový kop, který se i díky velké obranné hrubce ocitl až na zadní tyči u zcela zapomenutého Nordtveita, jenž si dobře zpracoval a okamžitě vypálil, nasměroval však svůj projektil pouze do břevna Mielitzovy branky! Zaslouženého vedení se pak Brémy dočkaly ve 37. minutě: de Bruyne rozehrál od rohového praporku, a také díky nemalému zaváhání kompletní defenzivy (včetně brankáře) mohl Petersen na zadní tyči hlavičkovat do sítě - 1:0.

Tento moment zelenobílou snahu ještě podpořil... Výbornou individuální akci předvedl Junuzović, který se z levé strany dostal až ke střele, německý reprezentační brankář si však dokázal poradit. A s velkou dávkou štěstí odolal ter Stegen i šanci Petersena, který těžil z chyby Nordtveita. Těsně před odchodem do kabin pak Hunt (premiérově s kapitánskou páskou) vysunul Arnautoviče, který jemným dotekem zvýšil na 2:0.

Lucien Favre musel chtě nechtě reagovat a na hřiště se tak podíval uzdravený Patrick Herrmann, který nahradil úplně neviditelného Lukase Ruppa. Ani to však nic převratného nezměnilo, domácí měli nadále více ze hry, ale díky dvoubrankovému vedení se už za každou cenu kupředu, logicky, nehnali. Loňská kometa naproti tomu hrozila výhradně z dálky, konkrétně Xhaka a Arango, Mielitze však nepřekonali.

Po hodině hry ovšem Brémy přeci jen zase daly nohu na plyn a rázem to bylo znát: Hunt, Petersen a Arnautović sice během krátké chvíle neuspěli, zanedlouho však posledně jmenovaný, který měl na rozdíl od hostujících hráčů sil na rozdávání, sprintem přes polovinu hřiště vybídl k zakončení střídajícího Füllkruga, který pouze z blízkosti dopravil balón za brankovou čáru - 3:0. Definitivní rozhodnutí si vzal pod patronát "muž okamžiku" Junuzović, který se už napodruhé dočkal kýženého zápisu do střelecké listiny - 4:0.

Autor: Jiří Vojík

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele