23. kolo
22.02.2013 20:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

SC Freiburg - Eintracht Frankfurt 0:0

Po takticky svázané konfrontaci se fotbalisté domácího Freiburgu a hostující Orli z Frankfurtu rozešli po bezbrankové remíze smírně. Hosté z Hesenska měli o něco lepší vstup do utkání, které po dlouhou dobu postrádalo výraznější gólové příležitosti. Freiburgu zase patřila závěrečná fáze, avšak své slibné možnosti ke skórování nevyužil. Proti byl zejména gólman Trapp.

Eintracht zahájil utkání se dvěma útočnými hroty a svým systémem 4-1-3-2 svého hostitele mírně zaskočil. SC tak dovolil Vehovým fotbalistům první ohrožení Baumannovy brány hned ve třetí minutě, kdy se po Celozziho centru ocitl v dobré pozici Matmour. I v následujících minutách proudila hra jedním směrem - k domácí bráně. Aigner, vedle Matmoura onen druhý útočník, rozvlnil ve 12. minutě síť. Jeho radost překazil praporek pomezního, jenž německého borce nachytal v ofsajdu.

S postupujícím časem toho domácí fotbalisté dovolovali dravým Orlům čím dál méně. Poté, co Aigner běžel ve své druhé šanci Baumannovi v ústrety a jen těsně minul prostor mezi tyčemi, se hráči SCF konečně vzchopili a přesunuli dění do středu hřiště. Do poločasového hvizdu však nenabídli Streichovi svěřenci netrpělivým divákům ani jedno ohrožení soupeřovy brány. Na hřišti se přitvrdilo, na čemž kvalita utkání tratila, a hlavní sudí byl přinucen ke karetním napomínáním.

Po změně stran věstil obraz hry nevyhnutelný pat. Obranné řady si nedovolily udělat žádnou výraznější chybu, takže bylo možné ohrožovat soupeře ze standardních situací. To platilo pro obě mužstva. Po hodině hry se Freiburg dostal ke svému prvnímu rohovému kopu, z čehož mohl hned gólově udeřit. K nebezpečné hlavičce se dostal Rosenthal a Colozzi musel u levé tyče odvracet balon téměř na brankové čáře. Jakoby se rohové kopy domácím zalíbily, dostal se po druhém z nich do velké šance Ginter. Ten byl překvapivě zcela nebráněn a rychle poslal merunu do levého rohu. Avšak stejně jako jeho spoluhráč, i on ztroskotal na všudybylovi Colozzim.

Za bezbrankový výsledek může Eintracht poděkovat zejména gólmanovi Trappovi, jenž v závěru utkání svůj tým podržel. Když Kruse obdržel dobrý balon od Schmida a ocitl se tak před frankfurtským hrdinou s rukavicemi zcela sám, byl to právě Trapp kdo efektně i efektivně nepustil domácí celek do vedení. Při Flumově hlavičce, které pak chyběl nad břevnem jen kousek, pak Trapp zasahovat nemusel. Freiburg byl v závěru mnohem blíže k tomu, aby vychýlil osud utkání na svou stranu. K tomu však nedošlo a tak se v souboji o pohárovou příčku zrodila remíza.

Autor: Jan Mátl / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

...no když kouknu na všechny moje tipy z víkendu, tak tohle byl obrovskej omyl

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele