34. kolo
18.05.2013 15:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Hannover 96 - Fortuna Düsseldorf 3:0

Fotbalisté Düsseldorfu prohospodařili velký náskok z průběhu sezóny a nakonec díky výhrám Hoffenheimu s Augsburgem přímo sestupují do druhé ligy. V tomto utkání jasně nestačili na Hannover a podlehli mu v poměru 0:3, celou sezónu zakončili na sedmnáctém místě a po roce opouští nejvyšší soutěž. Hannover si nakonec udržel deváté místo, účast v pohárové Evropě ale neobhájil. Nejvýraznější postavou byl Didier Ya Konan, který vsítil dvě branky domácích.

Domácí vstoupili do utkání velmi aktivně a hned ve 3. minutě mohli jít do vedení. Před brankářem Gieferem se ocitl Mame Douf, v poslední chvíli však o míč přišel. Ihned na to nevyužil dobré postavení ani Konan a po necelých deseti minutách hry pálil Rausch po krásném centru z pravé strany z hranice pokutového území jen do boční sítě. Po dvaceti minutách mohl na druhé straně skórovat Schahin, Zieler ale celou situaci dokázal vyřešit.

Na druhé straně pálil znovu nebezpečně Rausch, z dvanácti metrů o pár decimetrů minul horní roh. Domácí se po nevýrazně patnáctiminutové pasáži dostali do vedení ve 36. minutě. Po krásném přízemním centru Bellinghausena propálil vše před sebou Diouf - 1:0. Pět minut před přestávkou mohl vyrovnat Bolly, který obehrál i brankáře Zielera, nicméně míč před brakovou čarou dokázal fantasticky odkopnout Djourou.

Fortuna ale nic nevzdávala a ještě měla šanci na vyrovnání deset minut po pauze. Po krásné přihrávce Paureviče byl v ideální střelecké příležitosti Schahin, jenže nepovedenou nahrávkou na Bollyho celou akci pokazil. Proto na druhé straně přišel po hodině hry trest a Hannover pojistil své vedení. Po přihrávce do vápna se zmocnil míče Diouf a chytře předložil míč nabíhajícímu Konanovi, který se zblízka nemohl mýlit.

Další příležitost domácí spálili v 70. minutě, když po útoku dva na jednoho poslal svůj padáček těsně mimo Pinto. Gólovou tečku za utkáním udělal v 76. minutě Konan, který po pasu Stidnla mířil z deseti metrů přesně k pravé tyči. V závěrečné desetiminutovce měli domácí další obrovské šance, jenže Rausch a dvakrát Diouf balón do branky nedostali a na druhé straně se neprosadil ani Schahin.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele