22. kolo
16.02.2013 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

Greuther nezvládl ani utkání v Düsseldorfu a zůstává na dně

Do hodně složité pozice se po další porážce obsadil Fürth, který na první nesestupové místo Stuttgartu nyní ztrácí neskutečných třináct bodů! Fortuna naopak udělala další veledůležitý krok k záchraně.

Ani samotná důležitost zápasu nebyla překážkou k oboustranně pohlednému fotbalu. Už ve druhé minutě zastavil Zimmermann pronikajícího Kruseho jen za cenu faulu a sudí Welz musel ukázat na značku pokutového kopu! Odpovědnost vzal na svá bedra Schahin, ale skvěle reagující Hesl jeho úmysl vystihl a byl u pravé tyče připravený! Greuther se však vykolejit nenechal...

...reakce přišla zanedlouho. Pribovu standardku prodloužil Đurđić na Nehriga, ten však z bezprostřední blízkosti zamířil jen do tyče Gieferovy branky! Hned vzápětí to byl po rohu samotný chorvatský útočník, tomu se ale pro změnu postavilo do cesty břevno! Hosté byli zakrátko jak opaření: Giefer vyslal dlouhý míč, který neodvrátil Zimmermann a Bellinghausen už měl snadnou práci - 1:0.

Nyní už se SpVgg tak rychle neotřáslo. Hosté však mohli být rádi, neboť střelec vedoucí branky našel od rohového praporku hlavu Baloguna, ten však na Hesla recept nenašel. Ve zbytku prvního dějství se hrálo zejména podle düsseldorfských not, Fortuna ukázala větší taktickou vyspělost a zejména kvalitu ve středu pole (přestože chyběli Bodzek a Lambertz). Ještě do pauzy byl po druhé žluté kartě poslán ze hřiště Varga!

Početní převaha byla ve druhých pětačtyřiceti minutách logicky patrná. Trestat mohl již po chvíli Fink, ale z dobré pozice hlavou na Hesla nevyzrál! Dirigentskou taktovku ale postupem času ovládli Frankové (za vydatného přispění domácích!), ovšem k ohrožení branky se tak jako tak nedostávali - nezaplněná Esprit Arena na něco podobného reagovala ohlušujícím pískotem. Povzbudit uvadající ofenzivní sílu Fortuny přišel Ilsø a ihned po svém nástupu vyslal ke zteči Reisingera, ten však na skvělého Hesla nevyzrál! Do konce už poté hráli jen domácí, ovšem i díky skvělému brankáři SpVgg další branku nepřidali.

Autor: Jiří Vojík / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele