29. kolo
14.04.2013 17:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

FC Augsburg - Eintracht Frankfurt 2:0

Fotbalisté Augsburgu zvládli brilantně domácí utkání s favorizovaným Frankfurtem a po velmi dobrém výkonu si připsali důležité body v boji o záchranu. Pět kol před koncem jsou stále na šestnácté barážové pozici a mají tříbodový náskok před Hoffenheimem, na patnáctý Düsseldorf jim chybí taktéž tři body. Eintracht naopak ztratil v boji o pohárovou Evropu, vzhledem k ostatním výsledkům však zatím zůstává na šestém místě.

Českého fanouška mohlo těšit, že 86. minutě strávil na hřišti český krajánek Jan Morávek a nahrával na obě branky utkání. Hosté byli v celém utkání bezmocní a nevytvořili si žádnou stoprocentní tutovku. Domácí mohli vést mnohem větším rozdílem, po půl hodině hry totiž neproměnili pokutový kop. V úvodních pětadvaceti minutách nebylo k vidění nic pohledného a oba týmy hodně chybovaly, následně se však Augsburg dočkal vedoucí trefy.

Ve 27. minutě Dong-Won Ji po velmi rychlé kombinaci a finální přihrávce Morávka na hranici vápna vystřelil velmi tvrdě a s pomocí teče zapadl míč za bezmocného brankáře Nikolova. Po půl hodině hry fauloval ve vápně kapitán Frankfurtu Schwegler a k penaltě se postavil Callsen-Bracker, avšak mířil hodně nad. Na druhé straně poté zahrozil Inui, ale po krásném sólu nepřekonal zblízka gólmana Manningera a vybojoval pouze rohový kop.

V závěrečné pětiminutovce se protrhl se šancemi pytel a obě obrany měly hodně práce. Nejprve hostující Schwegler napřáhl z třiceti metrů a jen o pár decimetrů minul horní šibenici. Na druhé straně hrozil Morávek, ale z úhlu napálil gólmana Manningera a byl z toho opět jen roh. Poté hrozil domácí Werner, jenže sám před gólmanem Nikolovem byl na poslední chvíli odzbrojen. Augsburg do poločasu zvýšil náskok, branka neplatila kvůli ofsajdu.

Domácí celek byl lepší i po přestávce a druhý gól mohl vsítit Mölders , jenže osamocen před gólmanem Nikolovem netrefil branku. Avšak v 55. minutě bylo rozhodnuto, svou druhou trefu v utkání vsítil Dong-Won Ji, který po chybě obrany Frankfurtu prostřelil zblízka Nikolova. Do konce zápasu zahrozil ještě několikrát Werner, ovšem poté domácí s přehledem ubránili těsný náskok a zaslouženě získali tři body.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele